Planlegger de nye stunt?

Kristopher Schau og Hurra Torpedo spiller på Slottsfjellfestivalen på fredag.

Egil Hegerberg, Schaus trofaste Hurra Torpedo-makker tror bandet skal greie å holde seg sånn noenlunde innefor norsk lov, men helt trygt blir det nok ikke.

- Det har jo skjedd ting med oss før da, for vi har jo ikke bestandig helt kontroll på hvitevarene, sier Egil Hegerberg.

Hurra Torpedo har holdt på siden begynnelsen av 90-tallet, og deres varemerke har etter hvert blitt de utallige hvitevarene de insisterer på å ha med seg på scenen til enhver tid.

En dypfryser utgjør selve ryggraden i trommesettet og erstattet den tradisjonelle basstrommen. Resten av utstyret består av hvitevarer av ymse slag: varmtvannsbereder, kjøleskap og et par komfyrer, hvorav en bare omtales som "knuseren" og blir traktert med et ganske stort hjul fra Tønsberg harpunfabrikk.

- Vi hadde ikke så mye penger når vi begynte og mesteparten av innspillingen foregikk på kjøkkenet til Kristopher. På denne tiden var det også lett å skaffe seg det man ville ha av utrangerte hvitevarer, det var bare å gå og hente i gamle bygg og bakgårder. Første gangen vi tok det her live, puttet vi en mikrofon oppi en dypfryser, og ut kom det en helt fantastisk lyd som Lars Ulrich i Metallica ville ha drept for, sier en entusiastisk Hegerberg.

En særegen konsertopplevelse

Det ideelle ifølge ham selv er at de skal kunne steke en Grandiosa under konserten, mens de har en og annen fungerende hvitevare som holder ølen kald. Og er de riktig så heldige får de også vasket noen klær. Og alt dette skal selvfølgelig foregå på scenen foran publikum.

Men helt smertefri har nok ikke Hurra Torpedo-karrieren vært for noen av de tre bandmedlemmene. De innrømmer lett at det har blitt en del småskader i løpet av de årene de har holdt på.

- Kan egentlig ikke forvente noe annet når man trakterer tunge redskaper i en lettere opphisset tilstand, sier Hegerberg leende og forteller om den gangen en trommel fra en vaskemaskin spratt ut og noen i salen nikket den tilbake på scenen.

Arrangørene er ikke bekymret

Slottsfjellfestivalen har fått flere henvendelser på diskusjonsforumet på sine hjemmesider fra nysgjerrige festivalgjester som lurer på hva som kommer til å skje under fredagens konsert. Festivalledelsen sier selv at de ikke kan garantere at Schau ikke finner på noen sprell.

- Hurra Torpedo kommer med familie og venner, så da går det forhåpentligvis rolig for seg. Vi er selvfølgelig ikke interessert i en bot eller dårlig omtale, men vi har som sagt ingen garantier for hva artistene finner på på scenen, sier Behn Farazollahi, en av de presseansvarlige på årets Slottsfjellfestival på telefon med Dagbladet.no.

Skeptisk politiker

Tidligere ordfører i Tønsberg og nåværende Stortingsrepresentant for høyre, Hans Kristian Hogsnes håper at bandet oppfører seg pent når det skal spille på Slottsfjellet.

- Denne festivalen er et flott tiltak, og det er veldig positivt at artistene som kommer representer en musikalsk bredde. Jeg håper bare at vi slipper den type oppførsel her, sier han til Dagbladet.no tirsdag kveld, og henviser til det som skjedde på Quartfestivalen.

Hognes har ikke selv tenkt å overvære konserten, men han har full tillit til at de lokale arrangørene greier å holde de hvitevarefrelste rockerne i sjakk.

<B>GARANTERER INGENTING:</B> Arrangørene av Slottsfestivalen kan ikke utelukke at det kan skje uventede ting under Hurra Torpedo-konserten på fredag.