Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Youtube-saken

Planlegger flere søksmål mot youtuberen og hans tilhengere

- Hvis de ikke fjerner hetsen, så fortsetter jeg å saksøke.

PÅ KRIGSSTIEN: Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz & Dennis og «Farmen Kjendis» er klar til å gå nye runder i retten sammen med sin advokat advokat Jon Wessel-Aas dersom den saksøkte mannen og hans tilhengere ikke fjerner den grove sjikanen mot ham på Youtube. Foto: Bjørn Langsem
PÅ KRIGSSTIEN: Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz & Dennis og «Farmen Kjendis» er klar til å gå nye runder i retten sammen med sin advokat advokat Jon Wessel-Aas dersom den saksøkte mannen og hans tilhengere ikke fjerner den grove sjikanen mot ham på Youtube. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dennis Vareide (27) er i krigshumør etter at han fikk medhold i Oslo tingrett fredag. Med en fellende dom i hånda går han til krig mot alle som sprer løgner om ham på nettet.

Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz & Dennis, vant fredag en knusende dom over en youtuber.

- Nye søksmål kommer

Den saksøkte unge mannen, som høsten 2017 publiserte flere videoer med grovt krenkende påstander mot Vareide, er dømt til å betale 50 000 kroner i oppreisning og 90 000 kroner i saksutgifter.

Men Dennis har ikke tenkt å stoppe nå.

- Dersom den saksøkte selv ikke fjerner videoene, vil vi gå til nye søksmål og fremme nye økonomiske krav. Det gjør vi helt til han fjerner videoene fra Youtube, sier Dennis Vareide til Dagbladet.

Det er i alt fem videoer knyttet til denne saken på Youtube-kanal til den saksøkte mannen.

Vareide har tidligere vært i kontakt med Youtube, men har ikke bedt dem om å fjerne de svært krenkende videoene.

Vil ikke fjerne videoene

- Det er den saksøkte mannens ansvar å få dem fjernet. Jeg har gitt ham beskjed om at det må han nå gjøre, hvis ikke går jeg til nytt søksmål. Han vet at innholdet i videoene er usanne, men likevel har han publisert det og ønsker ikke å fjerne det.

Til Dagbladet sier den saksøkte at han ikke kommer til å slette videoene fra Youtube selv.

- Jeg lar videoene stå, og så lar jeg Youtube ta en avgjørelse på dette. Det blir en prinsippsak, sier han.

Tapte, men er fornøyd

Den unge mannen, som er blitt 20 år siden saken startet, fikk en knusende dom imot seg, er likevel fornøyd med sakens utfall:

- Det var jo et opprinnelig krav på 260 000 kroner. Å få det redusert til 140 000 kroner er så å si en drøm, sier han til Dagbladet.

VIDEOENE: Her ser Dennis Vareide på en av flere ærekrenkende videoer, som ble vist fram i retten forrige uke. Foto: Bjørn Langsem
VIDEOENE: Her ser Dennis Vareide på en av flere ærekrenkende videoer, som ble vist fram i retten forrige uke. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dennis Vareide har ikke bare tenkt å forfølge youtuberen som tapte i Oslo tingrett fredag. Nå vil han sende et sterkt signal til alle såkalte følgere og tilhengere til den domfelte 19-åringen, som har delt og viderepublisert det krenkende materialet.

Går etter tilhengerne

- Alle hans tilhengere som har videresendt og publiserte saksøktes videoer, må nå fjerne disse fra sine Youtube-profiler. Hvis de ikke gjør det, så går min advokat og jeg til nye søksmål, sier Vareide.

Vareide vil nå sende et sterkt signal til alle på Youtube og andre sosiale medier.

Han vil nå tydeliggjøre at det fins klare kjøreregler, at personvernet gjelder og at man ikke kan publisere hva som helst uten at det får konsekvenser - og at de samme juridiske regler gjelder for youtubere som for pressen forøvrig

-Jeg gir meg ikke

Oslo 20180105: Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz & Dennis møter nå i retten for å forsvare seg mot grove, kriminelle anklager fra en Youtube-kollega.    Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Oslo 20180105: Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz & Dennis møter nå i retten for å forsvare seg mot grove, kriminelle anklager fra en Youtube-kollega. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvis de ikke fjerner hetsen, så fortsetter jeg å saksøke. Jeg gir meg ikke før alle videoene som omhandler dette er blitt fjernet fra Youtube, sier Vareide.

Dennis Vareide er kjent fra Youtube-duoen Prebz & Dennis, som står bak Norges mest populære Youtube-kanal med 250 000 abonnenter.

Han er også for tida med i «Farmen kjendis» på TV 2.

Dagbladet har ikke lykkes med å fa tak noen ansvarlige i Youtube.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!