Planlegger ny film om tungtvannsaksjonen

Kjent hollywoodregissør med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den omdiskuterte filmregissøren Michael Bay, som kanskje er aller mest kjent for sine svært actionfylte filmer med store eksplosjoner, har gjort stor suksess med filmer som «The Rock», «Armageddon» og «Transformers».

Nå kan det se ut til at han vender nesa mot Norge - nærmere bestemt Telemark.

Basert på bok Nettstedet The Wrap skriver at filmselskapet Paramount har kjøpt rettighetene til boka «Sabotage: A Genius Scientist, His Band of Young Commandos, and the Mission to Kill Hitler?s Super Bomb», skrevet av forfatter og tidligere journalist Neil Bascomb.

Boka er en skjønnlitterær actionthriller, men skal ligge svært tett opp til historien om den kjente tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig, der de allierte, ledet av Kompani Linge, lykkes i å sprenge Norsk Hydros tungtvannsfabrikk på Vemork ved Rjukan i Telemark.

Ifølge The Wrap er det hollywoodregissøren Michael Bay som skal produsere og mest sannsynlig regissere filmen. Det norske filmnettstedet Filter omtaler også saken.

Filmatisert tidligere Den kjente historien er allerede blitt filmatisert to ganger, først i 1948 med den norske filmen «Kampen om tungtvannet» og den amerikanske versjonen «The Heroes of Telemark» i  1965.

Filmkameratene AS og NRK er også i gang med en ny TV-serie om tungtvannsaksjonen, som har planlagt premiere til desember neste år.

NY FILM:  Nå skal tungtvannsaksjonen igjen bli til film. Her er noen av sabotørene fra Kompani Linge tilbake på gamle tomter i anlegget på Vemork, der de utførte den kjente sabotasjen av Norsk Hydros fabrikk.
Foto: Aage Storløkken / Aktuell / Scanpix
NY FILM: Nå skal tungtvannsaksjonen igjen bli til film. Her er noen av sabotørene fra Kompani Linge tilbake på gamle tomter i anlegget på Vemork, der de utførte den kjente sabotasjen av Norsk Hydros fabrikk. Foto: Aage Storløkken / Aktuell / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer