KLAR FOR MER:  Lasse Hallberg i Rubicon har vært i kontakt med hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt. Produsent Lasse Hallberg forteller at det er aktuelt med en ny innspilling neste år. Foto: AP Photo/Evan Agostini
KLAR FOR MER: Lasse Hallberg i Rubicon har vært i kontakt med hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt. Produsent Lasse Hallberg forteller at det er aktuelt med en ny innspilling neste år. Foto: AP Photo/Evan AgostiniVis mer

Planlegger ny sesong av «Lilyhammer»

Men det er usikkert om NRK vil sende den.

(Dagbladet): To episoder av serien «Lilyhammer» med amerikanske Steven van Zandt i hovedrollen er blitt sendt på NRK. Seertallene så langt har vært skyhøye, og over en million fikk med seg andre episode.

Nå vurderer Rubicon, som produserte første sesong å gå igang med en ny innspillingsrunde. Det meldte NRK først i kveld.

- Er bestilt - Da Netflix kjøpte serien i høst, ønsket de å bestille flere sesonger med en gang. De bestilte to sesonger da, sier sjef i Rubion, Lasse Hallberg, til Dagbladet.

Selskapet Rubicon har produsert serien for NRK. Hallberg forteller at hovedrolleinnehaver van Zandt vil være med videre.

- Vi har kontrakt med Steven om å lage en sesong til. Det var en forutsetning for at amerikanske Netflix skulle kjøpe en sesong til, sier Hallberg.

- Skandinavis Hasselhoff «Lilyhammer» hadde i kveld amerikansk premiere hos nettjenesten Netflix.

I den forbindelse har ikke kritikkene latt vente på seg. Ifølge NTB mener anmelderen i New York Times at serien, som kombinerer amerikansk mafia med skandinavisk krimtradisjon, gir en merkelig opplevelse.

Han skriver videre at hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt nå kan skilte med mer enn rollen i «Sopranos», og kan kalle seg Skandinavias svar på David Hasselhoff.

- Innspilling neste år Van Zandt, som tidligere har spilt i den prisbelønnede serien «Sopranos», spiller mafiabossen Giovanni «Jonny» Henriksen. Han blir sendt til Lillehammer for å leve i skjul, etter å ha lekket viktige opplysninger til FBI.

Van Zandt er også gitarist i bandet til Bruce Springsteen, skal skal ut på omfattende turne i år. Hallberg forteller at han var i kontakt med både Springsteen og van Zandt i forrige uke i forbindelse med innspillingsdato.

- Vi har ikke tatt noen beslutning om når en ny innspilling skal skje, men det blir mest sannsynlig i 2013, sier Hallberg.

Usikkert med NRK Han forteller at også NRK har opsjon på en sesong to av «Lilyhammer», men at det ikke er klargjort om kanalen ønsker å benytte seg av den.

Det bekrefter også ekstrensjef i NRK, Petter Wallace.

PLANLEGGER NY SESONG:  TV-produsent Lasse Hallberg i Rubicon. 

Foto: Truls Brekke / Dagbladet
PLANLEGGER NY SESONG: TV-produsent Lasse Hallberg i Rubicon. Foto: Truls Brekke / Dagbladet Vis mer

- Vi har en opsjon i vår nåværende kontrakt, som går på å diskutere en eventuell oppfølger, men på nåværende tidspunkt har vi ikke tatt noen avgjørelse på om vi skal benytte den, sier Wallace til Dagbladet og fortsetter:

- Netflix påvirker oss i forhold til finansiering, men vi foretar vår avgjørelse på selvstendig grunnlag. Det var problemer rundt første sesong, som gjør at vår avgjørelse om å kjøpe en ny sesong er blitt forsinket, men vi skal ganske snart ta en avgjørelse på det, sier Wallace.

- Som du sier har det vært en del rot rundt serien i forbindelse med den ulovlig produktplasseringen. Vil det påvirke NRKs avgjørelse om å kjøpe en sesong til?

- Det gjenstår å se. Ting har gått veldig raskt, og vi har kontakt med Rubicon om finansiering, sier Wallace.

- UAVKLART:  Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, sier at det er aktuelt å sende en ny sesong av serien på NRK, men at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse på om kanalen vil gjøre det.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- UAVKLART: Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, sier at det er aktuelt å sende en ny sesong av serien på NRK, men at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse på om kanalen vil gjøre det. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer