Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Planlegger ny vri på «Die Hard»-helten

Den sjette filmen i rekka skal tilbake i tid.

TILBAKE I TID: Bruce Willis skal fremdeles delta i neste «Die Hard»-film, selv om den plasseres i 1979. Her fra den fjerde «Die Hard»-filmen fra 2007. Foto: Scanpix
TILBAKE I TID: Bruce Willis skal fremdeles delta i neste «Die Hard»-film, selv om den plasseres i 1979. Her fra den fjerde «Die Hard»-filmen fra 2007. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bransjenettstedet Deadline får bekreftet at en sjette «Die Hard»-film er under planlegging.

Og regissør Len Wiseman, som laget den fjerde «Die Hard»-filmen «Live Free or Die Hard» i 2007, har planer om en ny vri på historien om hardhausen John McClane, spilt av Bruce Willis siden første film kom ut i 1988.

Tilbake i tid Den nye filmen, som fremdeles ikke har et ferdigskrevet manus, er nemlig tenkt å foregå i 1979.

Dermed blir den sjette «Die Hard»-filmen altså en såkalt prequel, en oppfølger som forteller historien før de foregående filmene. 60 år gamle Bruce Willis er ment å gjenta rollen som John McClane, mest sannsynlig i glimt av nåtiden, mens en yngre skuespiller forhåpentlig overtar rollen i scenene fra 70-tallet.

Lite er ellers kjent om den planlagte filmen, inkludert lanseringstidspunkt.

Filmserie i motvind De fem tidligere utgavene av actionfilmserien har stort sett vært enorme kassasuksesser, men spesielt den femte og foreløpig siste ble møtt med negative anmeldelser og sviktende publikumstall, spesielt i USA.

I «A Good Day to Die Hard» fra 2013 reiser John McClane til Russland for å redde sønnen sin, spilt av Jai Courtney.

Selv om filmen bare tjente inn to tredeler av budsjettet på rundt 750 millioner norske kroner på billettsalg i USA, ble den reddet av godt salg i flere andre land. Til slutt spilte den inn tre ganger budsjettet.

Filmen fikk en treer av Dagbladets anmelder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!