Planlegger storfilm i Bergen

Abid Raja foreslo for Tom Cruise å gjøre neste film i Bergen. Nå kan det bli en realitet.

- RÅTT: Her utfører Tom Cruise et spektakulært motorsykkelstunt på Stranda. Video: Marit Heltne og DBTV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Truenorth Norway AS skriver i et brev til ordfører Marte Mjøs Persen at de siden tidlig 2020 har planlagt en større internasjonal filmproduksjon, med Bergen som det mest aktuelle innspillingsstedet, skriver Bergens tidende.

Samme selskap hadde ansvaret for å tilrettelegge de norske opptakene på de to siste «Mission: Impossible»-filmene, på prekestolen og i Åndalsnes.

«Mission: Impossible 8»?

Nå ønsker de å bruke Bryggen, Fløyen, Ulriksbanen og Nordnes i den neste internasjonale storproduksjonen i Norge, som etter planen skal spilles inn høsten 2021.

- Her skal man bruke de ikoniske delene av Bergen. Det skal ikke skjules at det er Bergen i filmen, sier linjeprodusent Per Henry Borch i Truenorth Norway AS til BT.

Mye tyder på at det er «Mission: Impossible 8» det er snakk om, skriver avisa.

Raser

Tidligere i år var Cruise og et filmcrew i Norge for å filme deler av «Mission: Impossible 7». I sommer bisto kulturminister Abid Raja Cruise med nasjonale endringer i både regjeringens covid-19-forskrift og innreiseforskrift, slik at stjerneskuespillere og filmarbeiderne fikk lov til å reise hit å lage actionfilm, uten å være i karantene eller risikere stengte grenser.

Under ytterligere opptak for filmen i Storbritannia sprakk det for hollywoodstjerna da Cruise så at to medlemmer av crewet sto for nærme hverandre ved en dataskjerm.

- Ser jeg dere gjøre det igjen, er dere faen meg ute, sier en rasende Tom Cruise i et lydopptak den engelske avisa The Sun har fått tak i.

Hendelsen er også bekreftet av Variety.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer