Plant en blomst, stopp en zombie

«Plants vs. Zombies» er unik underholdning.

|||DET ER EN SJELDEN glede å oppleve at et spill tar en allerede veldefinert og gjerne utbrukt sjanger, og snur den helt på hodet til noe nytt og fantastisk.

Med «Plants vs. Zombies» er det nettopp dette som har skjedd.

BAK DET BISARRE navnet skjuler det seg en i utgangspunktet velkjent formula som vi har sett i de svært mange Tower Defence-aktige spillene som florerer i flashform på nettet.

Også her må du forsvare en base, men her er det ditt eget hus det gjelder. Utenfor hagen din står det en hel gjeng med hjernesultne zombier, og det eneste du har å forsvare deg med er ... plantene dine.

NETTOPP. For å stoppe zombiene, må du plante en rekke vekster i plenen foran huset ditt (og etterhvert andre steder) for å fysisk stoppe angriperne. De kommer stabbende i flere rader, og spiser seg gjennom plantene om de kommer nærme nok.

Heldigvis har du en lang rekke planter å velge mellom, og disse kan alt fra å skyte erter, eksplodere eller påvirke atferden til de etter hvert mange typene av zombier som angriper.

1

FOR Å FÅ «råd» til plantene må du sanke solsymboler, noe du får mer av med visse planter - spesielt i brettene som foregår på nattetid er dette en utfordring.

I begynnelsen er «Plants vs. Zombies» en vennlig affære, der du enkelt plukker vekk zombiene før de utgjør en reell trussel. Men etter hvert som de blir mer avanserte og varierte, må du finslipe taktikken din og ikke minst planteutvalget for å klare å holde fortet.

NÅR EN SÅ GOD og velbalansert spillopplevelse i tillegg er pakket inn i en ekstremt morsom form og drakt, kan jeg ikke annet enn å gi meg over og anbefale «Plants vs. Zombies» på det aller varmeste.

Billig er det også, du laster det ned for under hundrelappen på for eksempel Steam.