Plan(t)messig

Robert Plant har ikke med seg verdens beste musikere på nattkonsertene i Bergen torsdag og i går. Men Led Zeppelin-legenden er fortsatt på høyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

The Priory of Brion er unntaket som bekrefter regelen om at reine coverband som oftest er totalt uinteressante.

Gruppa med det sære navnet ville nok også blitt overhørt om det ikke hadde vært for at vokalisten heter Robert Plant. Og det er ikke gamle Led Zeppelin-låter de reiser rundt med som et slags spøkelse fra fortida. Nei da, Plant har isteden funnet tilbake til gitaristen fra Band of Joy, gruppa han spilte i før han satte en ny standard for rocken sammen med Led Zeppelin - inntil bandet ble oppløst i 1980.

Musikklæreren Carlisle Egypt (ja, det er et psevdonym) har tatt med seg tre av sine elever på bass, trommer og gitar/keyboard for å backe sanglegenden, som synger egne favorittlåter som «Baby Please Don't Go», «Gloria», «If I Were A Carpenter», «Darkness, Darkness» og «Trouble In Mind».

Bandet har sine begrensninger og rører og hangler av gårde og hopper fra støyrock til frijazz, men med Plant på vokal kommer de unna med det meste ustraffet.

For 51-åringen er dette et hobbyprosjekt, og han har selv uttalt at det er et effektivt forsøk på å ta knekken på karrieren. Men - han har det moro og gjør det han har lyst til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer