PLANTS VS. ZOMBIES: Slik ble Michael Jackson portrettert i strategispillet. Inntil advokatene til Jackson-familien tok kontakt med utviklerne... (PopCap Games).
PLANTS VS. ZOMBIES: Slik ble Michael Jackson portrettert i strategispillet. Inntil advokatene til Jackson-familien tok kontakt med utviklerne... (PopCap Games).Vis mer

Plants vs. Jackson

Popkongen fjernet fra suksesspill.

|||Michael Jacksons etterlatte og rettighetsholdere har bedt PopCap Games om å fjerne zombiefiguren som minner om popkongen. Dette arbeidet er alt i gang og vil bli rullet ut gjennom fremtidige oppdateringer av det vegetabilske strategispillet «Plants vs. Zombies».

Dette bekrefter spillutviklerne overfor MTVs multiplayerblogg.

- Rettighetsholderne for Michael Jackson protesterte på vår bruk av den «dansende zombien» i «Plants vs. Zombies» basert på at man følte zombien lignet for mye på Michael Jackson.

- Etter å ha mottatt denne klagen foretok PopCap en forretningsmessig vurdering om å pensjonere den originale, dansende zombien og erstatte den med en annen karakter til forestående oppdateringer av spillet.

PopCap nevner at dette gjelder alle plattformer spillet har kommet ut til, men man har allerede startet den jobben med iPhone-versjonen gjennom den siste oppdateringen som kom litt tidligere i sommer. MTV oppdaget at den Jackson-inspirerte zombien manglet og fikk derfor denne bekreftelsen fra PopCap Games i kjølvannet.

I stedet for en karakter med sterke likhetstrekk med The King of Pop, med hansker og «Thriller»-koreograferte dansetrinn, har man dyttet inn en mer nøytral disko-zombie i spillet.

Så langt er dette fantastiske tower defense-spillet sluppet til PC/Mac, iPhone/iPod Touch og iPad, men en Xbox 360-versjon er rett rundt hjørnet. Denne versjonen får utvidet innhold sammenlignet med de andre plattformene, i første rekke gjennom samarbeids- og versus-spillmoduser, noe som har blitt avslørt gjennom listen over Achievements til denne utgivelsen.

I tillegg får Xbox 360-versjonen, som er ventet i september, 21 minispill der noen blir eksklusive for Xbox 360.

Nylig fikk PC Gamer et mystisk bilde fra utvikleren som inneholder datoen 2. august samt skriblerier som hinter om en ny annonsering der San Francisco er en av ledetrådene. Hvorvidt dette betyr nyheter om en oppfølger eller er relatert til Xbox 360-versjonen av spillet, gjenstår å se.

Plants vs. Jackson