Plassen endelig på plass

Fagre og stolte ord fløy gjennom lufta i bevinget stafett med heite og kjølige toner da Plassen, Moldes nye jazz- og teaterhus, ble åpnet i går.

Molde 20120714: Plassen, det nye kulturhuset i Molde blir åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt. Stedet skal huse Bjørnsonfestivalen, Moldejazz, bibliotek og Teatret Vårt.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Molde 20120714: Plassen, det nye kulturhuset i Molde blir åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt. Stedet skal huse Bjørnsonfestivalen, Moldejazz, bibliotek og Teatret Vårt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Plassen, som skal huse Teatret Vårt, Moldejazz og Storyville Jazzklubb, Molde Bibliotek, Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen, er i mål på budsjett til en pris av ca 190 millioner kroner.

Kulturminister Anniken Huitfeldt, som la ned grunnsteinen til huset for to år siden, sto for den offisielle og inspirerte åpningstalen midt på dagen.

Det skjedde i et arrangement som fortsatte utendørs på ettermiddagen og ble avsluttet med festforestilling og mottakelse i huset på kvelden.

Fanfare Molde Brassband, trombonist Erik Johannessen, trompetist Hayden Powell og tubaist Daniel Herskedal satte an tonen for åpningen med en fanfare komponert av de to sistnevnte, og i løpet av de neste fire-fem timene var mellom tre og tre og et halvt tusen potensielle husbrukere innom nyskapningen på Gørvellplassen midt i Molde.

De ivrigste rakk å få med seg både omvisning i huset, kaffe og marsipankake på taket samt en rekke taler og artistinnslag.

Programmet inkluderte takke- og hilsningstaler fra bl a ordfører Torgeir Dahl og byggekomitéformann Per Øverbø, videre Edvard Hoems frodige og sanselige prolog om Gørvell-navnets finske opphav og sin egen ungdomstid i byen, musikalske innslag fra bl a Steinar Raknes/Unni Wilhelmsen, (pappa) Terje og (sønn) Marius Rypdal, Kleine Heine og Polka-Bjørn og ikke minst en glitrende god Ingrid Bjørnov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer