Plassen hvor vi bor

Før var hjemmet et sted å leve, noe man vokste inn i. Nå er hjemmet et sted å tjene penger.

LØSREVET: Det hovedsakelige med våre dagers hus og leiligheter er abstrakt: Bopælene våre er potensielle verdier; friheter som kan løses inn i andre friheter, andre steder, skriver Agnar Lirhus.
LØSREVET: Det hovedsakelige med våre dagers hus og leiligheter er abstrakt: Bopælene våre er potensielle verdier; friheter som kan løses inn i andre friheter, andre steder, skriver Agnar Lirhus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdomspartiene i Norge lanserer boligopprør. Samtidig øker meglerne prognosen for prisstigning i 2012. Sosialistisk Ungdom og Unge Venstre tar til orde for å fjerne rentefradraget. Men det spørs om vi ikke må djupere ned i tankestrukturene før en reell forandring i boligmarkedet kan begynne å avtegne seg. Vi må vekk fra begjæret etter å tjene mer, bo større, reise lengre. La meg illustrere poenget med en historie.

Tidligere i sommer var jeg på Ulvik for å besøke familien. Å se fjellene speile seg i Hardangerfjorden er eggende for en østlending. Ulvik kirke ligger ved brygga. Kirkegården var sommergrønn. Farfar hadde blitt døpt her, i denne kirka sto han til konfirmant og giftet seg, men graven hans er i Moss. Jeg skjønte ikke hvorfor. Både farfar og farmor var innflyttere i Moss, språket avslørte dem, vestlending og svenske, de hadde bare lært seg byen, den offisielle topografien, på søndagene gikk de tur på kommunens turstier. Tanken på å bli begravd et sted jeg ikke hadde hatt noe forhold til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer