Plaster på 16 år gammelt sår

Litt i seineste laget for Wu-Tang Clan.

GENERASJONSKLØFT: Wu-Tang Clan ga mer enn de fikk tilbake under Øyafestivalens første dag. Foto: Ruben Kvamme
GENERASJONSKLØFT: Wu-Tang Clan ga mer enn de fikk tilbake under Øyafestivalens første dag. Foto: Ruben KvammeVis mer

ØYA: Medlemmene i Wu-Tang Clan har hatt til vane å skuffe sine norske fans ved flere anledninger. Toppet av den såre avlysningen av Kalvøyafestivalen i 1997,  da norske rapfans - som fortsatt ikke var vant til besøk fra hiphop-artister av dette kaliberet - stod vonbrotne igjen i Sandvika-regnet. Undertegnede inkludert. Siden den gang har gruppa blitt splittet og gjenforent.

Men der Wu-Tang-konserter tidligere har vært rene sjansespill, gjerne med kun et par av den originale troppen på plass, har klanen på senere år blitt flinkere til å ta fansen på alvor. Dette beviste de også under konserten på Sjøsiden, hvor samtlige gjenlevende medlemmer var på plass for å gi Øya-publikummet plaster på det 16 år gamle såret.

Desverre var det nok litt for seint, selv om kollektivet, med Method Man i spissen, gjorde sitt beste for å fyre opp et publikum som åpenbart manglet et skikkelig forhold til deres mange klassikere. Et bevis på det mange tenkte før konserten - at dette var en litt merkelig Øya-booking i 2013.