Plata er ikke et fristed

Oslo Kommune vil i nærmeste fremtid, i samarbeid med politiet, forsøke å bryte opp rusmiljøene i sentrum. Margaret Eckbo (FrP) forklarer hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ILLEGAL OMSETNING,

helt åpenlys bruk av narkotiske stoffer og andre kriminelle aktiviteter foregår flere steder i Oslos sentrumsomgivelser. Sentralbanestasjonens nærområder (Plata) har utviklet seg til å bli Nordens største åpne markedsplass for omsetning og bruk av narkotiske stoffer selv om det er alminnelig politisk tilslutning til at omsetning av narkotika er, og skal være forbudt. Dette tiltross argumenterer enkelte i den offentlige debatt for en fredning av misbruksmiljøene i sentrum.

De menneskene vi finner i sentrumsmiljøene har ikke mer til felles enn at de på en eller annen måte er involvert i illegale rusmidler, og at de er i dyp sosial nød. Svært mange har gjennomgått flere behandlings- og rehabiliteringsopplegg og oppholder seg i kommunale omsorgs- og rehabiliteringstiltak.

Spesielt bekymringsfullt er det at området tiltrekker seg et betydelig antall unge, også barn, som på denne måten rekrutteres dypere inn i et tyngre misbruk, særlig i den varme årstiden. Flere av disse er i en fase hvor de står i fare for å gå inn i et tungt rusmisbruk, og hyppig kontakt med miljøet på Plata øker risikoen for dette. Særlig for dem som i utgangspunktet er spesielt sårbare fordi de har andre problemer som sosial utstøtning, psykiske lidelser og andre livsvanskeligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer