Plateaktuelle Sandra Lyng om nakenbildet: - Avslappet i forhold til kroppen min

Etter en brystoperasjon slet artist Sandra Lyng med selvtilliten. Men på coverbildet til sin nye singel kaster hun bh-en.

- Nå er jeg er trygg på meg selv, forteller 28-åringen.

Hun har det samme smittende smilet som hun hadde da hun entret tv-ruta og nordmenns bevissthet gjennom «Idol» i 2004.

Når vi elleve år senere møter mosjøværingen i kontorene til hennes management i Oslo gliser hun bredt nok til å unnskylde at hun er nær en halvtime sen til intervjuet.

Haugen er travel og singelaktuell med «Night After Night», som skal følge opp suksessen til «Play My Drum».

Sistnevnte har i skrivende stund over 12 millioner avspillinger på Spotify, og er artistens mest populære låt så langt i karrieren.

«Reality check» En kjendisbefengt musikkvideo og en singel med en halvnaken Haugen på coveret er en del av pakken som skal lansere «Night After Night».  

- Jeg hadde lyst til å ta et bilde som representerer at jeg har kommet meg forbi en periode som har vært vanskelig. Vanligvis ville jeg aldri stilt opp i bar overkropp etter en operasjon hvor jeg fjernet fire godartede svulster. Jeg hadde store komplekser, jeg synes det var ekkelt og jeg synes det var stygt med arrene helt til jeg plutselig våknet opp og innså at jeg er frisk. Jeg har tenkt at jeg heller skal gjøre noe positivt ut av det og «eie» det, sier hun.

AVKLEDD: Artisten blotter en del av brystet på coveret til sin siste singel «Night After Night». - Vanligvis ville jeg aldri stilt opp i bar overkropp. Foto: Baard Lunde
AVKLEDD: Artisten blotter en del av brystet på coveret til sin siste singel «Night After Night». - Vanligvis ville jeg aldri stilt opp i bar overkropp. Foto: Baard Lunde Vis mer

- Hvordan føltes det å ta det bildet og være så avkledd?

- For å være helt ærlig har jeg blitt ganske avslappet i forhold til kroppen min. Jeg synes det var helt ok og jeg synes heller ikke bildet er usmakelig. Hvis jeg hadde syntes det hadde jeg nok ikke gjort det.

Haugen beskriver operasjonen, der hun fjernet fire godartede svulster fra brystene, som en av de største nedturene i hennes liv. Men i dag er hun opptatt av å trekke fram de positive erfaringene ved prosessen.

- Operasjonen var en «reality check». Jeg har ingen ting å klage for. Det kunne vært mye verre, og jeg er takknemlig for at jeg er frisk og rask, sier Lyng bestemt.

Hjelper unge jenter Artisten har tidligere vært åpen om at hun har slitt med spiseforstyrrelser da hun var i tenårene.

Nå forteller Lyng at hun får personlige henvendelser fra unge jenter som går gjennom det samme, og som ringer henne for råd.

- Jeg har fått god kontakt med et par unge jenter, som jeg prøver å støtte. Det gjør det nesten verdt det, hele greia, sier hun.

SAMBOERE: Sandra Lyng og Lasse Joachim Langerud ble kjærester i sommer. De bor sammen på Skøyen i Oslo, sammen med hundene Selma og Lassi. Foto: Scanpix
SAMBOERE: Sandra Lyng og Lasse Joachim Langerud ble kjærester i sommer. De bor sammen på Skøyen i Oslo, sammen med hundene Selma og Lassi. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvorfor gjør du det?

- Jeg skulle ønske at det var noen som gjorde det for meg da jeg trengte det.

Banksjef-kjæreste Etter at Lyng ble singel i mars fant hun kjærligheten på ny i sommer.

28-åringens stikkord om samboeren Lasse Joachim Langerud: Rar og omtenksom.

- Og så spiller han piano, forteller Lyng ivrig.

Ifølge henne var det en kompis som sørget for at de to møttes.

Artisten gliser bredt.

KRITIKK PRELLER AV: Artisten bedyrer at negative tilbakemeldinger preller av,  men hisser seg likevel opp når hun forteller om mannen som kommenterte på bloggen hennes at hun burde operere «potetnesa» si. - Kem e du som sei nåkka sånt? spør nordlendingen oppgitt. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
KRITIKK PRELLER AV: Artisten bedyrer at negative tilbakemeldinger preller av, men hisser seg likevel opp når hun forteller om mannen som kommenterte på bloggen hennes at hun burde operere «potetnesa» si. - Kem e du som sei nåkka sånt? spør nordlendingen oppgitt. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

- Det er veldig fint.

Mens Lyng lever artistlivet med sene kvelder og skjeve arbeidstider har Langerud arbeidstid fra åtte til fire hver dag. Det setter Lyng  pris på.

- Det er utrolig fint å ha en kjæreste med en stabil og mer «normal» jobb. Selv om livet mitt er «crazy» vet jeg alltid at han er hjemme klokka fire.

Strikking og «Girls» - Er du lykkelig?

- Ja, jeg føler meg veldig lykkelig. Det er en balanse i livet mitt. Jeg har lært meg til å ha mer positive tanker, svarer Lyng.

Artisten forteller at hun øver seg på å være takknemlig over de små tingene.

- I går da jeg kom hjem hadde jeg jobbet 12 timer i strekk. Da satte jeg med ned i sofaen, strikket, så «Girls» og spiste sjokolade. Da koste jeg meg, sier nordlendingen mens hun smiler så mye at øynene blir to små streker.

UNG VETERAN: Selv om hun ikke har bikket 30 ennå har Sandra Lyng Haugen vært artist i elleve år. 28-åringen beskriver comebacket etter «Idol» som sin største opptur. - Ingen ting har kommet gratis denne gangen, sier hun. Foto: Jeanette Landfald
UNG VETERAN: Selv om hun ikke har bikket 30 ennå har Sandra Lyng Haugen vært artist i elleve år. 28-åringen beskriver comebacket etter «Idol» som sin største opptur. - Ingen ting har kommet gratis denne gangen, sier hun. Foto: Jeanette Landfald Vis mer

- Hvis man klarer å sette pris på de tingene, da blir man lykkeligere, tror jeg.

Drømmer om utlandet Lyng røper at hun drømmer om suksess i utlandet, noe hyppig radiorotasjon av «Play My Drum» i Frankrike har vært en forsmak på.

- Akkurat nå har jeg fokus på Norge, men jeg har ikke helt lagt fra meg utenlandsdrømmen ennå. Jeg håper en gang å kunne turnere rundt i verden, og kommunisere musikken min til folk som snakker et annet språk.

- Hva tror du at Sandra 16 år hadde sagt hvis hun hadde sett hva Sandra 28 år hadde fått til så langt?

- Da tror jeg hun hadde blitt stolt. Det har vært mange dører i fleisen, og masse nudler og en solid porsjon tålmodighet. Men jeg har ikke gitt opp. Jeg har stått jævlig hardt på for å være der jeg er i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram