Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Platebransjen frykter spillhegemoni

Hvis Free Record Shop blir spillutsalg.

(Dagbladet.no): I går ble det klart at spillkjeden EB Games/Gamestop ønsker å kjøpe de om lag 50 norske butikkene i musikk-kjeden Free Record Shop.


Dette innebærer sannsynligvis at butikkene vil gå over til rent spillsalg, noe som faller den norske musikkbransjen tungt for brystet. Free Record Shop står i dag for 13 prosent av cd-omsetningen i Norge.

- En trist dag for norsk platebransje, sier Platekompaniet-sjef Rolf Presthus til Faro-journalen i dag. Han tror at overtakelsen kan føre til dårligere salg av musikk.

- Gitt at EB Games ikke skal selge musikk, så blir det sikkert en del steder i Norge som ikke lenger har platebutikk. Og for omsetningen til norsk platebransje er det selvsagt heller ikke bra, mener Presthus.

Også plateselskapene er bekymret for at de tidligere Free Record Shop-utsalgene nå bare kommer til å selge spill.

Til Dagens Næringsliv sier EMI-sjef Bjørn Rogstad at han ikke tror cd-ene kommer til å forsvinne fra hyllene over natten, men at det er grunn til bekymring.

- Vi må regne med at cd-platene vil være i sentrum i mindre grad. Og det er ikke bra, sier Rogstad til avisa.

Da Pricewaterhouse Coopers analyserte underholdningsindustrien i 2007, mente de at det bare var et spørsmål om tid før spillsalget passerte musikksalget.

SLUTT? Blir det slutt på platesigneringene med Morten Abel hvis Free Record Shop blir kjøpt opp av EB Games? Foto: Tore Bergsaker
SLUTT? Blir det slutt på platesigneringene med Morten Abel hvis Free Record Shop blir kjøpt opp av EB Games? Foto: Tore Bergsaker Vis mer

- I løpet av 2007 vil en se at dataspill passerer plateindustrien i omsetning. Mens plateindustrien holder seg stabil, som følge av veksten i lovlig digital nedlasting og en økning i en rekke større markeder i Asia, fortsetter spillindustrien veksten i alle markeder internasjonelt, sa Arild Kalkvik i Pricewaterhouse Coopers-rapporten til Farojournalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media