HENTER PENGER FRA PLATEBRANSJEN: Daniel Ek og Martin Lorentzon i Spotify henter frisk kapital, blant annet fra rettighetshaverne i musikkindustrien. Foto: SPOTIFY
HENTER PENGER FRA PLATEBRANSJEN: Daniel Ek og Martin Lorentzon i Spotify henter frisk kapital, blant annet fra rettighetshaverne i musikkindustrien. Foto: SPOTIFY Vis mer

Platebransjen på eiersiden i Spotify

Musikktjenesten henter mer penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Den svenske musikktjenesten Spotify henter inn friske penger i aksjemarkedet gjennom en emisjon. Det spekuleres i om årsaken er en planlagt storsatsing på tjenesten i USA.

Emisjonen verdsetter selskapet til vel 1,5 milliarder kroner, og skal hente inn ny kapital i størrelsesordenen 400 millioner kroner.

Ved siden av finansmannen Li Ka-Shing skal flere rettighetshaverne i musikkindustrien være blant investorene, ifølge Techcrunch. Dette må tas som et tegn på at aktører i platebransjen ser Spotify som en seriøs og langsiktig aktør i det nye, digitaliserte musikkmarkedet på nett.

Techcrunch skriver også at de store plateselskapene, Universal Music Group, Sony BMG, EMI Music og Warner Music Group, gikk inn som investorer i Spotify så tidlig som i oktober i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer