Platebransjen vil ha 436.387.500.000.000 kroner

«Absurd» krav mot Limewire større enn alle lands BNP.

STORE SUMMER: Platebransjen krever «absurde» summer fra nettjenesten Napster, ifølge en amerikansk dommer. Her fra en støttedemonstrasjon for en annen pirattjeneste som har havnet i rettslig trøbbel, The Pirate Bay. I motsetning til Napster-kravet (på 436 billioner kroner), saksøkte film-, musikk- og spillbransjen TPB for «bare» 117 millioner svenske kroner. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / FREDRIK PERSSON
STORE SUMMER: Platebransjen krever «absurde» summer fra nettjenesten Napster, ifølge en amerikansk dommer. Her fra en støttedemonstrasjon for en annen pirattjeneste som har havnet i rettslig trøbbel, The Pirate Bay. I motsetning til Napster-kravet (på 436 billioner kroner), saksøkte film-, musikk- og spillbransjen TPB for «bare» 117 millioner svenske kroner. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / FREDRIK PERSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi er etterhvert blitt kjent med hårreisende krav fra platebransjen når de finner musikkpirater å trekke til retten.

For eksempel ble en amerikansk firebarnsmor krevd for to millioner dollar etter å ha lastet ned og delt 24 sanger via nettjenesten Kazaa - det var summen bransjeorganisasjonen RIAA mente de hadde tapt på grunn av kvinnens handlinger.

Noe høyere summer er det snakk om når en samlet platebransje går til sak mot fildelingstjenesten Limewire, som i mange år var letteste måte for forbrukere å hente ned piratlåter fra nettet.

Vanvittige summer De 13 plateselskapene som har gått sammen om å søke erstatning fra Limewire - en tjeneste som ble stengt av amerikansk rettsvesen i fjor høst - har nå kommet med sine krav. Og det er ikke småsummer.

Ifølge offisielle rettsdokumenter, har selskapene anslått at skadene etter Limewires virksomhet på det minste beløper seg til svimlende 400 milliarder dollar - 2,3 billioner norske kroner.

Men dette er altså minimumstapet. For hvor mye mener platebransjen at taket kan ligge på? Enda mer svimlende 75 billioner dollar. Det tilsvarer 436 billioner kroner - 436.387.500.000.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer