Plategave til kronprinsparet

Norske artister gir Mette-Marit og Haakon musikk i bryllupsgave.

En rekke kjente, norske artister skal lage samleplate og gi den i bryllupsgave til paret, som gifter seg 25. august i år.

- Vi vil gi en personlig gave som kan stå på hylla i alle norske hjem, forteller Gustav Nilsen til Petre. Han er opphavsmannen bak ideen om plategaven.

Plata gis ut på plateselskapet dBut, og musikerne jobber med å gi plata et rojalistisk preg. Arbeidstittelen er «Det Kongelige Slott». Alle sangene på samleplata er nye.

Og artistene håper å møte Haakon og Mette-Marit i tidene rundt bryllupsdagen.

- Det kuleste hadde jo vært å overrekke gaven personlig, sier Nilsen.

Det var ikke vanskelig å få ja fra norske artister. Hittil er Pen Jakke, Tøyen, Perculator, Moon Orchestra og Stellan med. Jaga Jazzist, Briskeby og Palace of Pleasure er det også snakk om, men de er ikke bekreftet.

Fra Slottet meldes det at kronprinsparet er veldig glad for musikken. Kronprins Haakon har flere ganger fortalt om sin musikkinteresse, og gaven skulle derfor passe bra. Et eventuelt overskudd av prosjektet skal gå til humanitært arbeid for barn i Norge og Sør-Afrika.

<B>FETT GAVEBORD:</B> Kronprinsparet kommer nok til å få en hel del gaver til bryllupet. Den orginale musikkideen faller i smak, melder Slottet.