Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Platekjede boikotter «Reprise»-soundtracket

Reagerer på logo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Free Record Shop nekter å ta inn soundtracket til den norske filmen «Reprise». Årsaken er en liten reklamelogo inne i omslaget for konkurrenten Platekompaniet, melder bransjebladet Faro Journalen.

Filmmusikken inneholder blant annet låter spesialskrevet av Knut Schreiner, i tillegg til kutt av blant andre The Jam og Joy Division.

Reklamelogoen for Platekompaniet er ca. en halv centimeter høy og gjemt inne i omslaget, men likevel så Free Record Shop grunn til å reagere. Plateselskapet daWorks er utgiver av plata, som distribueres av Playground.

- Vi kan simpelthen ikke forsvare å selge produkter som er linket direkte til konkurrenter, uansett hvor liten logoen måtte være. Så vidt meg bekjent er det forståelse for dette i Playground også, sier Kjartan Slette hos innkjøpsavdelingen til Free Records Shop til Faro Journalen.

Han mener det er rart at ikke flere har reagert, og bruker Idun ketchup som en illustrasjon. Om Idun hadde plassert en Rimi-logo på sine flasker, ville neppe Rema 1000 fortsatt å ta den inn.

Jørn Dalchow i daWorks er svært skuffet over Free Record Shops beslutning.

- At en kjede som Free, som har 47 butikker, ikke tar inn platen, betyr mye for markedsføringen. Dette er tross alt et produkt som har så å si alt potensielt salg gjennom faghandelen. Kunder som kun har Free Record Shop i nærheten får da ikke tilgang på «Reprise», sier han til bransjebladet.

Kjeden Musikkverket opplyser at de ikke vil boikotte «Reprise».

BOIKOTTES: Om du trenger låta «Fingerpult av Gerhardsen» bør du ikke gå i Free Record Shops butikker. Kjeden boikotter nemlig soundtracket til «Reprise». FOTO: FILMWEB
BOIKOTTES: Om du trenger låta «Fingerpult av Gerhardsen» bør du ikke gå i Free Record Shops butikker. Kjeden boikotter nemlig soundtracket til «Reprise». FOTO: FILMWEB Vis mer