Platekompaniet boikotter Blacksheeps

Fordi de ikke får selge D.D.E.

BLIR IKKE SOLGT: MGP jr.-vinnerne The BlackSheeps, med vokalist Agnete Kristin Johnsen (midten), Victoria Eriksen, Alexander Touryguin og Emelie Nilsen, risikerer nå å få debutskiva si boikottet av landets største platebutikkjeder. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BLIR IKKE SOLGT: MGP jr.-vinnerne The BlackSheeps, med vokalist Agnete Kristin Johnsen (midten), Victoria Eriksen, Alexander Touryguin og Emelie Nilsen, risikerer nå å få debutskiva si boikottet av landets største platebutikkjeder. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no): Tidligere denne måneden kom det fram at D.D.E. kommende skive kun vil bli solgt via utsalgssteder i Reitan-gruppen, altså Narvesen, 7-Eleven og Rema 1000.

Denne eksklusivitetsavtalen mellom D.D.E.s plateselskap MBO og Reitan-gruppen vekket sterke reaksjoner i bransjen, og får nå potensielt store konsekvenser for plateselskapet og artistene det representerer.

Nå går nemlig to av landets største platebutikkkjeder, Playcom Musikkverket og Platekompaniet, til full boikott av varer fra MBO, melder FaroJournalen.

Samlet har de to platekjedene 69 butikker rundt om i Norge, og ut kalenderåret vil artister som Terje Tysland, Sie Gubba og The South, det kommende Melodi Grand Prix Jr-albumet og ikke minst høstens platedebut fra The Blacksheeps bli solgt i noen av dem.

- Færre utsalg
- Denne avtalen medfører ikke flere utsalgssteder, men færre. I forholdet mellom plateselskap og detaljist er det slik at det er forventninger om at detaljisten jobber med utgivelsene til både store og små artister. Når vi nå er fratatt muligheten til å selge den nye platen til DDE, ser vi på dette som brudd på samarbeidet fra MBO sin side, skriver produktsjef Morten Lund i Platekompaniet i en mail til administrerende direktør Espen Tollefsen i Nordisk Film Distribusjon (NFD) og daglig leder Stein Vanebo i MBO, ifølge FaroJournalen.

Lund varlser derfor en boikott dersom partene ikke kommer til enighet:

- Vi har derfor kommet til at vi ønsker å satse mer på utgivelsene fra andre plateselskaper i år, og at vi ikke vil kjøpe mer varer fra MBO i kalenderåret 2009 dersom vi ikke kommer til en enighet med dem.

- Urovekkende
Produktsjef Kjetil Karlsen i Musikkverket Playcom kaller D.D.E.-avtalen «en svært urovekkende avgjørelse om å ekskludere faghandelen og øvrige naturlige utsalgssteder fra et produkt som vi naturlig ville ha solgt mye av».

Espen Tollefsen i NFD sier til FaroJournalen at han jobber med denne saken, men vil ikke diskutere det i pressen.

— Jeg har ikke behov for å diskutere kunderelasjonene våre i offentligheten, det kan jeg diskutere med hver enkelt av dem. Jeg er tilhenger av dialog, men det skal jeg ta med hver enkelt direkte.