Platekompaniet vil selge bøker

Starter med den nye Turbonegro-biografien.

(Dagbladet.no): Det dramatiske fallet i CD-salget i internettalderen har fått musikkforhandlerne til å ekspandere utvalget til også å omfatte dataspill og filmer. Nå går landets største musikkforhandlerkjede til neste skritt – og begynner å selge bøker.

Det er bransjebladet FaroJournalen som melder at Platekompaniet vil selge den nye Turboneger-biografien «Sagaen om denimfolket» av Håkon Moslet, når den lanseres i slutten av oktober. Det er første gang kjeden tar inn ei bok i sitt utvalg.

- Jeg tror også en del av den gamle fansen, spesielt de som synes bandet er over sin kulhetstopp, vil komme tilbake for å sjekke ut historien, sier Platekompaniets produktsjef Morten Lund til FaroJournalen.

Boksalget er timet mot relanseringen av bandets eldre albumutgivelser. Flere av Turbonegers tidlige album, blant annet klassikerne «Ass Cobra» og «Apocalypse Dudes», har vært utilgjengelige på tross bandets enorme suksess siden gjenforeningen i 2002. Nå er de trykt i nye opplag med bonusspor og lanseres sammen med comebackskivene «Scandinavian Leather» og «Party Animals» til redusert pris.

Også den konkurrerende musikkjeden Free Record Shop, som lenge har hatt et visst utvalg av bøker, tar inn Turbo-biografien, ifølge FaroJournalen. Likevel tror forlaget bak «Sagaen om denimfolket», Gyldendal, at bokhandlerne blir den viktigste salgskanalen.

I BOKFORM: I slutten av måneden kommer historien om Turboneger i bokform. Her bassist Thomas Seltzer på scenen under Quartfestivalen i år. Foto: Eirik Helland Urke
I BOKFORM: I slutten av måneden kommer historien om Turboneger i bokform. Her bassist Thomas Seltzer på scenen under Quartfestivalen i år. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
NÅ OGSÅ BØKER: Platekompaniet selger ikke lenger bare plater.