Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Platekompisen

Rolf Kristian Presthus er daglig leder i Platekompaniet. Nå inviterer han platekjøperne til å kåre musikkhistoriens 100 beste album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dere har satt sammen ei liste med omkring seks hundre kandidater. Hvordan har nominasjonen foregått?

- Våre medarbeidere har fått nominere sine favorittplater. I tillegg har vi pløyd tilsvarende kåringer fra utlandet for å unngå de helt store hullene. Men vi er selvfølgelig klar over at lista ikke er helt objektiv.

- Ja. For eksempel er Motorpsycho nominert med flere titler enn Elvis, og Bjørn Torske med flere enn Chemichal Brothers?

- Hm... At Bjørn Torske er bedre representert enn Chemichal Brothers er jo litt snodig. Når det gjelder Elvis, så var ikke han noen stor albumsnekker. Han ga ut mange bra låter, spredt ut over mange middels bra utgivelser. Og Motorpsycho er jo et band vi brenner for. Sånn sett er det jo veldig tydelig at det er vi som er avsender av denne lista. Hø, hø.

- Hvordan er responsen fra platekjøperne?

- Overveldende! Vi har fått inn flere tusen svar, og har en stor redigeringsjobb foran oss. Særlig over nettet har vi fått mange tilbakemeldinger.

- Hvem vinner?

- Det blir vel en av de faste. Stones, Beatles, Radiohead, Beach Boys\' «Pet Sounds», kanskje. Folk har mange sære favoritter, men preferansene spriker veldig. Dermed blir det nok en av de gamle gjengangerne som stikker av med seieren.

<B>PLATEGRÜNDER:</B> Rolf Kristian Presthus (35) har hatt stor suksess med platekompagniet, som nylig åpnet en ny filial i Kristiansand.
Hele Norges coronakart