Platelangs i London

Strømmetjenester er bra, men plateshopping i London er bedre.

NOEN AV DE BESTE: Et utvalg gode platebutikker i London, med ett tyngdepunkt i Soho og et annet i området mellom Ladbroke Grove og Notting Hill Gate. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
NOEN AV DE BESTE: Et utvalg gode platebutikker i London, med ett tyngdepunkt i Soho og et annet i området mellom Ladbroke Grove og Notting Hill Gate. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): I sin forrige utgave trykket det norske musikkmagasinet Eno en meta-ironisk artikkel om vinylformatets renessanse, utelukkende bestående av påfallende likelydende sitater fra artikler i denne avisa og en rekke andre medier de siste par åra. Man kan trygt si at emnet er solid dekket i norsk presse.

Men hva gjør man, når sjefen for På Søndag-seksjonen etterlyser forbrukerveiledning om vinylhandling i London? Adjøss, smuldrende troverdighet.

MAN SKAL SELVSAGT ikke klage. En langhelg med plater, konserter, øl og oppgradert pub grub er garantert livsforlengende, og stadig flere gjenoppdager gleden ved å vandre platelangs i en av verdens beste musikkbyer. I London er plateutvalget bedre enn på lenge, selv om tilbudet har endret karakter ganske dramatisk de siste åra. Bortsett fra en og annen gjenværende filial av den konkursrammede gigantkjeden HMV, shoppingdestinasjon nummer én for oss musikkinteresserte på 1970-tallet, er alle de store platebutikkjedene borte fra bybildet. Kommersielle giganter som Virgin Megastore og Tower Records er for lengst gått the way of the dodo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer