Platene vi glemte

Musikk Tom Waits kan spise til frokost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over The Rhine Nye julesanger med blåstenk.

CD/JULE-CD: Med programerklæringen «I don’t wanna waste your time with music you don’t need», innledes det tiende studioalbumet til duoen Over The Rhine, «The Trumpet Child». Og når albumet toner ut med fenomenale, absurde «If A Song Could Be President», om et USA der Neil Young er senator (sjøl om han kom fra Canada…), Emmylou Harris ambassadør (verdens ledere vil høre på henne), John Prine FBI-sjef og Steve Earle nyhetsanker på tv (!), er det bare å innse at vi sitter med albumet vi ikke visste at vi elsket.

Her møtes gode tekster, oppfinnsomme og lekne arrangementer og en strøken produksjon og miks (Brad Jones) i et levende, countryinfisert kabaret-pop-landskap.

Svenskættede Karin Bergquists stemme er stemningsfull, dramatisk og myndig, ikke ulik Ane Bruns. Sammen med ektemannen Linford Detweilers gitarer og magiske, trillende pianotoner utgjør den stammen her – støttet av bass, blåsere og smygende. strykere.

Dessuten: Fra Ohio-duoen kommer også «Snow Angels», noe så sjeldent som ei juleplate med i all hovedsak nyskrevne, originale sanger (en oppfølger til «The Darkest Night Of The Year» fra 1996). Du skjønner litt av stemningen når første låt heter «All I Ever Get For Christmas Is Blue», men det er likevel ikke en trist juleplate. For håpet bobler under overflaten, og «Snowed In With You» og «Here It Is» (med refrenget «I’m wrapping up my love this Christmas»!) er da positive nok? Yepp, jula kan komme!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer