Plateselskap forsvarer musikk-pirater

Betaler hvis familie blir dømt.

(Dagbladet.no): Et stort kanadisk plate- og managementselskap - som blant har Avril Lavigne i stallen - har bestemt seg for å betale advokatutgiftene til en firebarnsfar som har blitt saksøkt for ulovlig nedlasting av låter.

David Greubel har blitt bedt om å punge ut av plateselskapenes interesseorganisasjon RIAA, etter at barna i huset hadde lastet ned en rekke låter fra nettet - blant annet Lavignes «Sk8er Boi».

- Å saksøke musikkfans er ikke løsningen, det er problemet, sier Terry McBride, administrerende direktør for Nettwerk Music Group til Techweb.

Betaler alt

Nettwerk bestemte seg for å ta saken etter at Greubels datter Elisa (15) kontaktet artisten MC Lars, som også er i selskapets stall, på e-post.

15-åringen skrev at hun identifiserte seg med MC Lars\' låt «Download This Sing», fordi familien hennes hadde blitt saksøkt av RIIA.

Nå har Nettwerk engasjert advokatkontoret Mudd Law for å føre familiens sak.

Om Greubel skulle tape saken, vil også plateselskapet betale erstatningen familien blir dømt til å betale.

FORSVARER FAMILIE: Avril Lavignes kanadiske management vil forsvare familie som er saksøkt av platebransjens interesseorganisasjon RIAA. FOTO: SCANPIX/AP
FORSVARER FAMILIE: Avril Lavignes kanadiske management vil forsvare familie som er saksøkt av platebransjens interesseorganisasjon RIAA. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Å saksøke er hinder for kreativitet og lidenskap, og skader den bransjen jeg elsker. RIIAs handlinger er ikke i mine artisters beste interesse, sier McBride.

- Må få konsekvenser

RIAA vil ha 60 000 kroner fra familien, og har ikke tenkt til å bøye seg.

- Å stjele en annen persons eiendom er tyveri. Det strider mot loven, og må få konsekvenser, sier RIAA-talsmann Jonathan Lamy til Techweb.

RIAA har saksøkt flere tusen amerikanske og kanadiske statsborgere for ulovlig fildeling.

Senest i november fikk 754 amerikanere en ny regning eller en stevning i posten, ifølge organisasjonens hjemmeside.

LEVER FARLIG: Tusenvis av kanadiere og amerikanere er blitt saksøkt eller fått regning i posten for ulovlig nedlasting og fildeling.