<strong>FUNNET SVARET:</strong> Erik Hillestad, lederen av Kirkelig Kulturverksted, går i pluss ved ikke å finansere plater - bare gi dem ut når innspillingen er betalt. 

Foto: Tommy Fossum
FUNNET SVARET: Erik Hillestad, lederen av Kirkelig Kulturverksted, går i pluss ved ikke å finansere plater - bare gi dem ut når innspillingen er betalt. Foto: Tommy Fossum Vis mer

Plateselskap lar artistene stå for innspillingsutgiftene

Og dermed går selskapet i pluss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kirkelig Kulturverksted (KKV) har sluttet å finansiere plateinnspillinger og har derfor et overskudd i 2013.

Det betyr at artistene må selv betale for innspillingen, før selskapet overtar.

Fra minus til pluss Det er bransjebladet Ballade som skriver dette. De har fått ikke-reviderte tall fra 2013, men de viser likevel et driftsmessig overskudd på drøyt 300 000 kroner, etter en omsetning på ca 24 millioner.

I 2012 hadde KKV et underskudd på en million kroner.

Erik Hillestad forklarer snuoperasjonen med at KKV har sluttet å gi ut plater som ikke er fullfinansierte. Det betyr at platene må betales av artistene og/eller få offentlig støtte.

Musikk og management - Vi ønsker ikke å lisensiere plater. For å holde oss i live over tid, må vi fortsette med å bygge opp backlist, sier Hillestad til Ballade, som fortsatt vil å bygge en egen katalog av utgivelser.

Ballade skriver at omsetningen inkluderer støtte til både utgivelser og konserter/prosjekter.

10 millioner av omsetningen er direkte knyttet til plateutgivelser. Resten er knyttet til andre aktiviteter som management, kunstproduksjon og arrangementer i Kulturkirken Jakob.

KKV er et aksjeselskap eid av Kirkens Bymisjon (40 prosent), Opplysningsvesenets Fond (40 prosent) og Marianne Lystrup/Erik Hillestad (20 prosent).

<strong>GIR UT PÅ KKV:</strong> Sigvart Dagsland er en av artistene på Kirkelig kuturverkstad. I framtida må han selv selv betale finne støtte for sine innspillinger. Foto: Benjamin A. Ward
GIR UT PÅ KKV: Sigvart Dagsland er en av artistene på Kirkelig kuturverkstad. I framtida må han selv selv betale finne støtte for sine innspillinger. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer