1-0 TIL SWIFT: Taylor Swifts brev, som fikk sørget for Apple-helomvending, bærer frukter. Foto: NTB Scanpix
1-0 TIL SWIFT: Taylor Swifts brev, som fikk sørget for Apple-helomvending, bærer frukter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Plateselskaper jubler for 0,015 Apple-kroner

Artisters musikk må spilles over tusen ganger for å få råd til én kroneis.

(Dagbladet): Ukas store slag for musikken stod Taylor Swift for, som med penn og papir fikk Apple til å snu deres lanseringsstrategi for Apple Music, selv om ikke alle ser på henne som musikkbransjens frelser.

Matcher Spotify Det betyr at Apple kommer til å betale for musikken under Apple Musics gratis prøveperiode på tre måneder, som de selv ikke tjener på.

Resultatet av Swifts brev er nå klar.

Ifølge New York Times vil Apple betale 0,2 cent per stream i gratisperioden. Dette tilsvarer 0,015 norske kroner, og matcher det Spotify gir i samorden med deres gratis-brukere som henter inntekter fra annonser.

Med andre ord, for å tjene 25 kroner må artisten sørge for at materialet er godt nok til at låta strømmes 1700 ganger. Selv etter 50.000 avspillinger, er lønningsbeløpet fremdeles under tusenlappen.

Godtar Apples nye vilkår At Apple meddelte at de betaler artistene i denne perioden, bærer nå frukter for både dem og kundene. Nå er det lettere for mindre plateselskaper å godta teknogigantens musikkvilkår.

Dermed ble det signert avtaler som sikrer Apple musikken til artister som Arcade Fire, Adele og Radiohead, som alle tilhører plateselskap under Beggars Group.

Om ikke det var nok, representerer Merlin Network 20.000 plateselskaper og distributører verden over. Amerikanske Billboard melder at deres direktør, Charles Caldas, har sendt ut et brev til de ansatte der han forteller at de også godtar Apples nye vilkår.

- Med disse forandringene, kan vi med glede akseptere avtalen, skriver Caldas.