Plateslipp utsatt på grunn av pensjon

Journalister streiker, artister taper.

3000 journalister ble tatt ut i streik forrige tirsdag etter brudd i forhandlingene mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag (NJ). Garantier for dagens pensjonsavtaler er NJs hovedkrav.

Oslo-avisene er hardest rammet. Ifølge en børsmelding taper for eksempel Schibsted-konsernet, som eier VG og Aftenposten, fem millioner kroner hver dag så lenge streiken varer.

Men det er ikke bare avisene som taper penger.

Det norske plateselskapet Curling Legs, er blant flere som utsetter planlagte platelanseringer fordi streiken vil skade mediedekningen.

Taper penger

- Presseomtale betyr alt. Vi har foreløpig flyttet lanseringen av Chillinuts` debut album 'Reworks: What Kind of Machine is This' to uker fram i tid, men må vurdere videre utsettelse hvis streiken blir langvarig, sier Knut Værnes i Curling Legs til Dagbladet.no.

I verste fall må det vente til over sommeren. Noe som betyr både inntektstap og ekstra arbeid i forbindelse med ny lanseringsdato.

Curling Legs har artister som Come Shine, Solveig Slettahjell og Hilde Marie Kjersem. Sistnevnte fikk terningkast fem og ble spådd en lysende framtid på stjernehimmelen av Dagbladets anmelder for sin debut plate 'Red Shoes Diary'.

Avhengig av pressen

- Det er selvfølgelig kjedelig med en utsettelse på noe som vi har jobbet med i så lang tid. Vi har lagt opp til et ganske tungt liveshow, og da er vi avhengig av alt stemmer. Og hvis pressen uteblir, får jo ingen vite om oss, sier Peter Baden i den norske elektronika-gruppa Chillinuts.

I tillegg til Peter Baden, som står for produksjon, består gruppen av Marius Rypdal og Hans Jørgen Whist som henholdsvis dj og programmerer. De omtaler selv sin nye plate som en gjennomarbeidet elektronisk organisk remix, der absolutt alle lydene er blitt hentet fra de tidligere plateutgivelsene på Curling Legs.

- Plateanmeldere og pressen generelt har ekstremt stor makt. Det er mange aktører og trangt om plassen. Man blir hele tiden påtvunget masse meninger, men det er jo selvfølgelig lov å tenke selv, avslutter Peter Baden muntert.

Chillinuts nye plate 'Reworks: What Kind of Machine is This' har fått en foreløpig releasedato 7.juni.

UTSETTER PLATELANSERING: Den norske elektonikagruppen Chillinuts er en av de som blir direkte berørte av journaliststreiken.