Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Platinum - A Life In Music

Bob Dylan slo an tonen med sine «Bootleg Series», The Beatles fulgte opp med «Anthology»-albumene, og nå kommer «Elvis Presley - A Life In Music».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en markering av at det er 20 år siden The King of Rock'n'roll forlot Graceland og resten av verden for godt. Denne boksen inneholder 100 spor på fire CD-er, hvorav 77 ikke har vært utgitt tidligere. Egentlig kan man spørre hvorfor ikke alle hundre er nye versjoner. Det er nettopp det alternative som er boksens attraksjon.

Ukjent demo

Elvis' karriere følges fase for fase, gjennom gode og dårlige opptak, gjennom mer eller mindre overraskende varianter - men alt det nye materialet er nøye utvalgt og forteller om en artists utvikling. Musikalsk framstår boksen som en slags musikalsk «selvbiografi». Mest eksklusiv er «I'll Never Stand In Your Way», en hittil ukjent demo fra 1954, full av søkende nakenhet. Veien strekker seg derfra til den svulmende patosen som fyller «My Way», innspilt tre måneder før Elvis døde.

Skattkammer

Boksen er et skattkammer både for eksperter og nye Elvis-lyttere. Enhver vil finne sine favorittgodbiter. Boksen er dessuten forbilledlig delikat utført (i et hendig format), både i skrift og bilder. Dette er ikke å tømme skapene for salgbart materiale, men å gjøre ære på en av de aller største artistene i bransjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!