Platt og spekulativt

Elskovslitteratur blottet både for erotikk og poesi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Både Don Juan og Casanova er blitt innbegrepet på menn med guddommelige erotiske evner. Men det er en stor forskjell på dem. Casanova var en virkelig historisk person, hvis dagbøker er autentiske og foreligger i bokform. Don Juan derimot, er en legende, og denne dagboka er ren fiksjon. Selv om Abrams bevisst skaper en viss forvirring i innledningen.

Amerikaneren Douglas C. Abrams synes inspirert av den ikke alltid like eksklusive romantiske litteraturen i fortellingen om førsteelskeren. Han lar Don Juan være en foreldreløs gutt som ble oppdratt på et kloster av gode nonner. Juan skikker seg vel inntil han kommer over en ung novise idet hun risser inn Jesu bokstav i kjødet og stønner av vellyst. Da er løpet kjørt for den unge mannen.

Adelsbrev

Han sendes til en skole der den grusomme inkvisitoren Ignacio er lærer. Don Juan livnærer seg blant annet som tyv, Inntil han tas under vingene av en intrigant marki, som kjøper ham et adelsbrev. Da stiger han så raskt i gradene at han havner i kongsdatterens seng.

Språket i denne boka er nesten imponerende platt. Adrams har gjort seg litt mer flid med det historiske. Vi får innblikk i den spanske gullalderen; skip lastet med de vakreste kolonigjenstander, tyrefekting og slavehandel. Og altså den grusomme inkvisisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer