PLAYBOY-PAPPA: Playboy-grunnlegger og redaktør Hugh Hefner poserer sammen med den ukrainske playmaten Dasha Astafievai Playboy Mansion.  Foto: AP /Matt Sayles
PLAYBOY-PAPPA: Playboy-grunnlegger og redaktør Hugh Hefner poserer sammen med den ukrainske playmaten Dasha Astafievai Playboy Mansion. Foto: AP /Matt SaylesVis mer

- Playboy bør bli mer politisk

Mener Hefners sønner.

(Dagbladet.no): Det er et av verdens mest kjente magasiner og merkenavn, og har i over 50 år forsynt menn med bilder av nakne damer.

Men nå sliter magasinkjempen økonomisk. Ifølge nyhetsbyrået Reuters taper de opp mot 10 millioner dollar årlig. Playboy Enterprises nedbemannet 14 prosent av arbeidsstyrken i år, og planlegger flere kutt til neste år.

Tidligere denne måneden fortalte dessuten Christie Hefner (56), datteren til Playboy-redaktør Hugh Hefner, at hun ville gå av som styreleder og administrerende direktør i Playboy Enterprises, etter to tiår i sjefsstolen.

I januarnummeret av bladet forteller Hefners yngre sønner, Marston (18) og Cooper (17), hva de ville gjort for å redde bladet:

Satse på politikk og mer smakfulle nakenbilder!

- På 60-tallet var det flere menneskerettighets- forkjempere som gjorde intervjuer og skrev artikler i bladet. Kampen pågår fortsatt der ute. Menneskerettighets- bevegelsen er kanskje ikke like stor, men vi kunne fortsatt lage artikler om kontroversielle temaer som folk er redde for å prate om, og appellere til framtidsrettede tenkere, sier Marston, ifølge Reuters.

I FØRSTEUTGAVEN: Marilyn Monroe var avbildet i den aller første utgaven av Playboy, som kom i 1953. Foto: AP /Alastair Grant
I FØRSTEUTGAVEN: Marilyn Monroe var avbildet i den aller første utgaven av Playboy, som kom i 1953. Foto: AP /Alastair Grant Vis mer

Og broren følger opp.

- Jeg ville presentert jentene mer som i bildeseriene fra 50- og 60-tallet, mer klassisk og kunstnerisk, på en måte, sier han.  

Marston og Cooper har selv vokst opp med en tidligere playmate som mor. Kimberly Conrad Hefner og sønnene flyttet inn i nabohuset til Playboy Mansion, etter at hun ble separert fra Hugh Hefner.

Guttene forteller om en oppvekst med en svært fraværende far, mange lettkledde damer og et stort bibliotek der de sjelden tok med venner. Der hang nemlig et svært nakenbilde av moren deres.

GIR SEG: Christie Hefner (56). Foto: AP /Stephen Chernin
GIR SEG: Christie Hefner (56). Foto: AP /Stephen Chernin Vis mer