Playboyen James Hunt fikk servert flyvertinner på døra, og skal ha hatt sex med 5000 kvinner

Men knivingen med erkerivalen førte legenden til filmen.

(Dagbladet): De var begge enere i sporten sin, bitre fiender på banen og sto for noen av de mest legendariske duellene i Formel 1-historien.

Men bak den enes suksess lå narkotikamisbruk, havarerte ekteskap og et frieri som endte med tragedie.

Nå portretteres 70-tallets to vidt forskjellige Formel 1-stjerner, James Hunt og Niki Lauda, i regissør Ron Howards kinoaktuelle film «Rush».

Den tar for seg den intense knivingen mellom de to erkerivalene, som begge etterlot seg dype spor i Formel 1.

- Lå med 5000 kvinner At Hunt skulle bruke store deler av livet på å kjøre fort med bil, var ikke familiens største ønske. Men den unge briten satset på drømmen under ledelse av den rike aristokraten Alexander Hesketh.

Det skulle gjøre ham til en av verdens beste Formel 1-kjørere. Men karrieren ga ham også et stempel som playboy, og Hunt ble kjent for sin ekstravagante livsstil.

Briten skal ha hatt sex med tilsammen mer enn 5000 kvinner, ofte skal forlystelsen ha skjedd rett før et løp, skriver Daily Mail. Samtidig blir han av venner beskrevet som en svært nervøs sjåfør, som kastet opp før hvert eneste løp.

- Det man må huske, var at alle de andre lagene ble ledet av folk som var 20 eller 30 år eldre enn oss. Vi var alle veldig unge, ingen av oss var gift og alle andre var middelaldrende. Så det var ikke til å unngå at folk snakket om hvor ville vi var, har Hesketh fortalt i et intervju med avisa Independent.

Misbrukte narkotika Men til tider var det utvilsomt vilt. Max Mosley, en tidligere sjef for Formel 1-sportens øverste organ, opplevde selv den siden av Hunt under en fest.

- Ja, han var fullstendig vill, men han oppførte seg aldri som noe annet enn en gentleman, sier han.

Mosley avslører samtidig detaljer fra en fest de to var på sammen i Rio. På vei til festen ønsket Hunt å gjøre et kort stopp på veien.

- Vennen tok fram ei marmorflis, og la opp tre linjer med hvitt pulver. James snudde seg mot meg, og sa «du vil vel ikke ha din, Max?». Og jeg sa nei. Så han tok min, også, forteller han.

Ble kalt «The Computer» I filmen, som fikk terningkast 5 av Dagbladets anmelder, får naturlig nok det sportslige stor oppmerksomhet.

For samtidig som Hunt skapte seg en karriere, jobbet Niki Lauda seg opp for å bli en Formel 1-kjører på toppnivå. Til tross for at han var født inn i en velstående østerriksk businessfamilie, måtte han finansiere karrieren sin gjennom egne banklån.

I sterk motsetning til Hunts utagerende image, ble Lauda kjent som «The Computer» på grunn av sin kontrollerte og forsiktige stil, skriver magasinet Tribute.

I 1975 møttes de to i nederlandsk Grand Prix, et løp som Hunt vant. I media startet «krigen» om hvem av de to som ville vise seg som den beste sjåføren.

Brannskadet i ansiktet Året etter ble et katastrofeår for Lauda. I et løp i Tyskland var han involvert i en alvorlig krasj. Bilen tok fyr, og Lauda endte med skadde lunger, brukne bein og kraftig forbrenning på hodet og håndleddene.

- Min daværende kone besvimte da hun så meg, så jeg visste det ikke kunne være bra. Etter hvert som jeg blir eldre blir arrene borte i rynkene, og man blir vel bare vant til det, sier han Lauda fortalt til The Telegraph.

ERKERIVALER: Dette bildet fra 1976 viser erkerivalene James Hunt (t.v.) og regjerende mester Niki Lauda før et løp en regnfylt dag i Tokyo. Lauda hadde en alvorlig ulykke tidligere samme år, som gjorde ham brannskadet i hodet, og måtte bryte det avgjørende løpet. Dermed vant Hunt sesongen med ett poeng. Foto: Nick Ut / AP / NTB Scanpix
ERKERIVALER: Dette bildet fra 1976 viser erkerivalene James Hunt (t.v.) og regjerende mester Niki Lauda før et løp en regnfylt dag i Tokyo. Lauda hadde en alvorlig ulykke tidligere samme år, som gjorde ham brannskadet i hodet, og måtte bryte det avgjørende løpet. Dermed vant Hunt sesongen med ett poeng. Foto: Nick Ut / AP / NTB Scanpix Vis mer

Det var dette krasjet som inspirerte regissør Ron Howard til å lage filmen «Rush», som hadde premiere i går. Alle tok det for gitt at Lauda måtte legge opp, og Hunt vant både løpet i Tyskland og fem påfølgende løp.

Men Lauda nektet å la skadene ødelegge karrieren. Bare seks uker etter ulykken var han tilbake bak rattet. I de to påfølgende åra landet han på respektable plasser før han overraskende la opp for å starte sitt eget flyselskap.

Flyeventyret ble riktignok kortlivet, og i 1982 gjorde han comeback etter å ha blitt tilbudt fem millioner dollar for å kjøre for McLaren.

Lauda kronet comebacket med å vinne enda et verdensmesterskap i 1984, før han vant et siste Grand Prix-løp i 1985.

Fikk kvinner levert på døra Like lykkelig ble ikke slutten for James Hunt. I 1976 vant han verdensmesterskapet ett poeng foran Niki Lauda.

I de to ukene han tilbragte før det siste løpet i Tokyo fikk han daglig levert flyvertinner på hotelldøra, og skal ha hatt sex med 33 forskjellige kvinner, mens kjæreste ventet hjemme.

På sin egen seiersfest ved den britiske ambassaden i Tokyo, skal Hunt ha vært så alkoholpåvirket at ambassadøren var i tvil om han skulle slippe Formel 1-helten inn.

Da Hunt la opp i 1979 hadde han allerede to havarerte ekteskap bak seg, og en livsstil preget av sigaretter, marihuana og kokain.

Men i 1989 smilte lykken igjen til Hunt da han ble han forelsket i den 18 år yngre servitøren Helen Dyson. Kjærligheten inspirerte ham til å føre en sunnere livsstil.

Etter fire års forhold fridde Hunt til Dyson. Dagen etter døde han av hjerteinfarkt, og ble funnet i leiligheten sin i London. Han etterlot seg da to barn fra sitt andre ekteskap.