Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Playgroup

80-tallet blir ikke bedre i 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trever Jackson, dj-en, remikseren og designeren som er Playgroup, sier det rett ut. «Jeg ville lage ei tradisjonell partyskive, ikke ei klubbplate. Jeg ville lage ei plate som du setter på hjemme når du og vennene dine er fulle og danser rundt i stua.»

På «Playgroup» rekonstrueres det tidlige 80-tall med overskudd og intelligens. Plata er en tjukk og sexy miks av alle deilige ingredienser fra det forbudte tiåret.

Her er disko, tidlig hip hop, dub, funk, ska og synthpop i skjønn forening. Her er dunkel, suggererende gjenklang av Scritti Politti, The Specials, Prince og Paul Simon.

Jackson bringer med seg housen og det sjangeroverskridende blikket fra sitt eget klubbvirke. Resultatet er et til dels sprikende uttrykk, men Playgroup er samlende med sin varme løssluppenhet, sin smakfulle musikalitet og sitt insisterende partygroove.

I tillegg har Jackson fått med seg et lass gode vokalister, blant dem den urkule kultrapperen KC Flightt, Kathleen Hanna fra Bikini Kill, som bringer desperasjon inn i all kulheten, den evigunge retroprinsen Edwyn Collins, Kyra med sin besettende dommedagsvokal og reggaeveteranen Shinehead. Jackson synger selv mykt og sofistikert et par ganger i løpet av denne luksuriøse festen.

Det er bare å sette på repeatknappen og la plata gå hele kvelden.

SEXY: Trevor Jackson ville lage ei positiv og sexy plate. Det har han også klart, ifølge Dagbladets anmelder.
Hele Norges coronakart