PlayStation 3 blir 33 prosent billigere

Nedstrippet modell på vei. Blir eneste modell.

(Dagbladet.no): I dag offentliggjorde Sony at de akter å slippe en ny modell av PlayStation 3 på markedet - med mindre harddisk og dermed også en lavere pris.

Mye av kritikken mot Sonys spillmaskin har gått på at den rett og slett koster for mye med sine 6000 kroner, og salgstallene har ikke vært like høye som Sony skulle ønske.

10. oktober er det klart for den nye modellen, som har en harddisk på 40 gigabyte.

- Jeg regner med at den nye modellen vil ligge på akkurat oppunder 4000 kroner, men det vil jo variere fra butikk til butikk og kjede til kjede, sier presseansvarlig Hege Røe i PlayStation-importøren Nordisk Film til Dagbladet.no.

- Introduksjonen av den nye PS3 har blitt bestemt som en følge av brukertilbakemeldinger fra tusenvis av nåværende PS3-eiere, så vel som forskning på potensielle fremtidige PS3-eiere. Den nye modellen har to USB 2.0 porter i stedet for fire og inneholder ikke lenger minnekortporter, skriver Sony i dagens pressemelding.

Den nye modellen vil heller ikke være bakoverkompatibel med PlayStation 2-spill, noe Sony begrunner med at «de seneste kjøperne av PS3 legger mindre vekt på denne muligheten».

I dagens pressemelding kommer det også fram at den eksisterende modellen med 60 gigabyte harddisk vil bli trukket fra markedet. Dermed vil den kommende nedstrippede versjonen snart være den eneste på markedet.

- På nåværende tidspunkt er startpakken med 60 gb tilgjengelig på markedet, men det vil nok ikke vare så veldig lenge. Foreløpig vil det ikke være noe alternativ til den nye modellen straks dagens modell er utsolgt, sier Røe.

MINDRE MODELL PÅ VEI: Den nye PS3-modellen, som blir den eneste på markedet, vil koste under 4000 kroner. Dette betyr samtidig at flere funksjoner fjernes - på utsiden synes dette ved to færre USB-porter og ingen plass til minnekort. Foto: SONY
MINDRE MODELL PÅ VEI: Den nye PS3-modellen, som blir den eneste på markedet, vil koste under 4000 kroner. Dette betyr samtidig at flere funksjoner fjernes - på utsiden synes dette ved to færre USB-porter og ingen plass til minnekort. Foto: SONY Vis mer

- Betyr dette at vi snart vil få se en større modell på markedet?

- Det har jeg ingen kommentarer til, sier Røe.

- Hva kommer det av at Sony dropper bakoverkompabililet med tidligere spill - dette var jo allerede programvarebasert?

- I utgangspunktet er det vel fordi det ikke har vært stor etterspørsel etter å spille gamle spill, det viser seg at de fleste ønsker å spille PS3-spill. Utover det har jeg ingen kommentar til akkurat det, sier Røe.

- Med en lavere pris, tror dere nå at flere vil gå til innkjøp av en PlayStation 3?

- Absolutt. Vi har jo sett at det har vært en større investering med 6000 kroner. Med en slik reduksjon i pris regner vi med et aldri så lite skred i tida fram mot jul.