PlayStation 3 kan være hacket

Gjør det mulig å spille kopierte spill fra harddisken.

|||Hittil har PlayStation 3 vært skånet for piratvirksomhet, takket være en svært effektiv kopibeskyttelse bygget inn i både hardware og software.

Mange har forsøkt, blant annet kunne iPhone-hackeren Geohot tidligere i år melde om betydelige framskritt.

Likevel er det ingen som har klart å kjøre piratkopierte spill på en PlayStation 3 - før nå, skal vi tro rapporter som har dukket opp på nettet i løpet av dagen.

Eurogamer kan melde om at et ukjent selskap har skapt et produkt ved navn PSJailbreak, som via en USB-pinne og programvare tilsynelatende tillater alle PS3-modeller å kjøre kopierte spill.

Flere selgere av såkalte modchips har de siste dagene mottatt anonyme forsendelser fra Hong Kong med programvaren og USB-pinnen, blant annet australske OzModChips, som har postet videoen øverst i saken på Youtube.

Fra det man kan se av videoen, blir USB-pinnen aktivert under oppstart dersom man holder inne på-knappen etterfulgt av eject-knappen. Dette kan tyde på at teknologien benytter seg av internt Sony-utstyr som benyttes i testingen av konsoller, skriver Eurogamer.

Hacken gjør det mulig å ta kopier av spill fra disker og inn på harddisker - og disse harddiskkopiene kan deretter spilles av som helt vanlige spill på konsollen. Dette betyr også at man ikke trenger en Blu-ray-brenner for å spille av spillene - noe som dersom alt ikke er oppspinn kan være dårlig nytt for Sony.

Ifølge Eurogamer går nå flere hackernettsider gode for PSJailbreak. Etter at Geohot tidligere i år fant en svakhet i PS3s evne til å kjøre Linux, fjernet Sony like godt hele denne muligheten fra konsollen. Det skal nå bli spennende å se om, og hvordan Sony kan stoppe PSJailbreak, dersom det viser seg å være the real deal.

PlayStation 3 kan være hacket