Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PlayStation 3 styres på ny måte

... men det kommer til å koste.

• Vi fulgte pressekonferansen live!

• Les alt om E3-messen!

LOS ANGELES (Dagbladet.no): I natt norsk tid viste Sony frem de første spillbildene fra den kommende PlayStation 3 - og avduket samtidig en hemmelighet ved maskinen.

Som i forrige omgang var det ikke utseendet på kontrolleren som fikk oppmerksomheten (det første designet var som en sølvfarget bumerang), men hva den faktisk kunne gjøre.

Måler bevegelse

Utenpå er den nye kontrolleren helt lik som den vi finner på PlayStation 2, mens den er helt annerledes på innsiden.

Kontrolleren har innebygde tilt-målere og kan dermed måle bevegelse, ikke ulikt Nintendo Wiis nå ikke fullt så unike «fjernkontroll». Kontrolleren registerer når du beveger den opp og ned, og vipper den frem og tilbake eller fra side til side.

Et flyspill ble for eksempel vist for å demonstrere mulighetene man har. Spilleren kan vri kontrolleren i retningen man vil fly, og flyet endrer kurs deretter.

OVERRASKELSE: Sony-toppene Phil Harrison og Ken Kutaragi viser her frem den nye PlayStation 3-kontrolleren - som til forveksling ligner på den vi har på PlayStation 2. Foto: Snorre Bryne
OVERRASKELSE: Sony-toppene Phil Harrison og Ken Kutaragi viser her frem den nye PlayStation 3-kontrolleren - som til forveksling ligner på den vi har på PlayStation 2. Foto: Snorre Bryne Vis mer

En dyr spillmaskin

Det har lenge vært spekulert i at PlayStation 3 vil bli en dyr maskin – og det viste seg å stemme.

Konsollen vil komme i to versjoner, én med en harddisk på 20 gigabyte, og en med 60 gigabyte. Pakkene vil koste henholdsvis 499 og 599 dollar i USA, og 499 og 599 euro i Europa.

En norsk pris er ennå ikke satt, men med skatter og avgifter er det ikke umulig at prisen kan overstige 6000 norske kroner.

Forskjell på pakkene

Det er ikke bare prisen og harddisken som skiller de to utgavene: Den billigste pakken mangler HDMI-utgang, minnekortstøtte og trådløs nettilkobling.

En lanseringsdato er også fastsatt. 17. november 2006 er PlayStation 3 å finne i norske butikkhyller – i den grad de få maskinene som leveres til lansering er å finne i hyllene.

Følg med på E3-spesialsidene i timene som kommer - da vil du blant annet kunne få se video fra «Metal Gear Solid 4» og «Final Fantasy XIII» - samt mange andre spill som ble vist frem på pressekonferansen. I tillegg kommer snart førsteinntrykkene fra den første runden med PlayStation 3-spilling ...

PlayStation 3 styres på ny måte
NINTENDO-KOPI? PlayStation 3-kontrolleren kan nå registrere bevegelsene dine, noe som til nå har vært «varemerket» til Nintendos kommende spillkonsoll Wii.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling