PlayStation til under tusenlappen

PS2 er ikke død helt ennå.

LEVER FORTSATT: Fra i morgen vil PlayStation 2 koste under tusenlappen. Foto: REUTERS/Toshiyuki Aizawa
LEVER FORTSATT: Fra i morgen vil PlayStation 2 koste under tusenlappen. Foto: REUTERS/Toshiyuki Aizawa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til tross for at PlayStation 3 har fått mest oppmerksomhet i offentligheten de siste årene, har PlayStation 2-konsollen fortsatt en solid posisjon i norske hjem.

Nå har Sony flere steder i verden redusert prisen på den snart ti år gamle spillkonsollen, også i Norge.

Her vil den nå ifølge importør Nordisk Film koste under tusenlappen, i motsetning til de rundt 1400 kronene maskinen har kostet i lengre tid.

605.000 solgte i Norge
- Interessen for PlayStation 2 er tydeligvis fortsatt høy, og maskinen selger bra. Til nå er det solgt 605.000 PS2 i Norge, og med prisreduksjonen vil dette tallet ganske sikkert bli enda høyere, sier Hege Røe i Nordisk Film til Dagbladet.no.

Hun sier at spillmaskinen nå er blitt en spillmaskin som er mer rendyrket for barn.

- Nå er det kanskje mer sånn at PS2 havner på barnerommet og PS3 i stua. Klassiske gamere og tekniske intereseserte har kanskje beveget seg vekk fra maskinen, men den er blitt veldig interessant for jenter etter at «SingStar» kom. Bare der er det blitt et helt lite marked, sier Røe.

Ikke for PS3
Prisreduksjonen gjelder altså bare for PlayStation 2, og ikke for PlayStation 3 - selv om ryktene vil ha det til at også sistnevnte kan vente seg en prisreduksjon om ikke lenge.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Det er ingen planer for en prisreduksjon på PS3 i nær framtid, sier Røe.

Hun kan fortelle at det fortsatt vil gis ut en rekke spill til PlayStation 2 fremover.

- Det kommer en god del spill både på PS3 og PS2 i året som kommer, og også noen spill bare på PS2. Det er positivt å vite at så mange fortsatt har konsollen, og da må vi også ha et tilbud til dem, sier Røe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer