Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pling-plong i operaen?

«Norsk klassisk musikk i det tyvende århundre og fram til i dag er en kulturell fiasko. Den selges ikke, spilles ikke og høres ikke. Den er en så til de grader mislykket kunstform, at det er et mirakel at den faktisk eksisterer.

Komponist Martin Romberg, i et debattinnlegg i Dagbladet

«Moderne musikk er ofte lattervekkende dårlig og gjennomskuelig – dog må meldes at det innimellom glimter til, men da gjerne fra komponister som har tenkt tanken at det var fint om det var en linje i dette, snarere enn at musikk skal være lydcollager bestående av lyder som sjelden er i samklang. ArtCritic

«Jeg elsker musikk som utfordrer og bevarer på samme tid. Klisjeene trengs fordi de skaper genren, men klisjeene må også utfordres for å utvide grensene og gi publikum nye lytteerfaringer. Samtidsmusikken kan være konvensjonell, men den gir også komponisten en større palett å velge farger fra. Denne kronikken var godt skrevet, men jeg er uenig i at samtidsmusikken stivner i kaotiske og destruktive uttrykk. Jeg hører samtidsmusikk som gir meg alle slags følelser, og jeg finner all slags estetikk i den.

Anders Fongen

«I min erfaring lager norske samtidskomponister et hav av forskjellig musikk inspirert av hele vår musikkhistorie ut fra en brennende interesse for musikk og uten andre underliggende motiver. Er det ikke vel ureflektert og lettkjøpt av Romberg å påstå at all musikk fra og med Schönberg nærmest er et blindspor? John

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media