Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Plingfesten blir til fotballbok

Kagge Forlag ville ha Arne Scheie og Olav Viksmo Slettan til å lage bok om Tippekampens historie. Til høsten foreligger den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-medarbeiderne fikk først nei fra NRK, men til høsten kommer boka, fordi NRK får sin del av pengene fra salget.

Greit

- Det er ikke uvanlig at det skjer på denne måten. Det er tross alt NRK som eier tippekampbegrepet og siden forfatterne er NRK-ansatte synes vi dette er helt greit. Vi gjorde det på samme måte i fjor da Olav Viksmo Slettan skrev boka «Reparatørene», sier redaksjonssjef Jan Swensson til Dagbladet.

Det var ledelsen i NRK Aktivum, som skal sørge for å tjene penger på salg av NRKs varer og tjenester, som ble koblet inn da tippekampbokideen dukket opp.

- Jeg er glad det ordnet seg, sier Arne Scheie, som øser av sin fotballklisterhjerne i boka som ligger klar for salg i september.

- Jeg tror mange vil finne mye spennende i denne boka. Og den vil samtidig avsløre for leseren at enkelte blander sammen ting de har sett på TV med det de har hørt på radio til en og samme historie, sier tippekampekspert Arne Scheie, som lager boka sammen med NRK-kollega Olav Viksmo Slettan i NRKs «SommerÅpent»-redaksjon.

Gråt

- Jeg har grått mang en gang over Leedstap. Tippekampen har stor plass i mitt hjerte, sier Viksmo Slettan.

Boka får tittelen «En fin dag for fotball - Tippekampens historie» og det er Viksmo Slettan som skriver det meste av stoffet, mens Scheie øser av sin historiekunnskap.

Samtlige av tippekamphistoriens 425 kamper, fra den første 29. november 1969 og fram til i dag, har fått plass i boka.

Forlaget har i tillegg alliert seg med flere av de største tippekampentusiastene her i landet for å luke bort eventuelle feil som måtte snike seg inn under skriveprosessen.

- Fallgruvene er mange, innrømmer sjefredaktøren.

Boka vier god plass til de første norske spillerne Einar Jan Aas (Nottingham Forest) og Åge Hareide (Manchester City).

Også de som er kommet etter, er med. kommentatorer og morsomme historier, som er ukjent for de fleste.

KLART FOR TIPPEKAMPEN: Arne Scheie og Olav Viksmo Slettan gir ut bok om Tippekampen. Leeds er klubben i Viksmo Slettans hjerte.