Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pludrer med griser

Uspennende på landet for de minste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småttisene har ikke vondt av en pludrefilm som «Send mer snop». Den er så velment at selv danske stedsnavn er gjort om til norske i all dubbingen. Det danske flagget er derimot hjertelig til stede ved grisebingen til Rasmus og Hortensia (Per Oscarsson/Bodil Udsen) - to fraflyttingstruede bønder i høy alder og plutselig sommerforeldre for et par urbane søstre med opphavet på vei til New York.

Søstrene er forståelig nok frustrert over nysilt melk med fettklumper i, men kanaliserer omsider opprøret mot den utviklingshissige naboens forsøk på å fortrenge gamlingene. Velment, altså, men Oscarsson fortjener bedre i likhet med målgruppa i 4- 5-årsalderen. Dette kunne vært en tv-film på tre kvarter. For øvrig underlig med foreldre som skysser unger av gårde til helt ukjente mennesker, strengt tatt livstruet av verre ting enn naboer. Men så alvorlig kan vi ikke ta det. Vi kan ikke det.

Hele Norges coronakart