Pludrete Eidsvåg

Moden viseplate som gjentar seg sjøl musikalsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Mens Bjørn Eidsvåg har solgt over 100 000 eksemplarer av samtlige plater siden 1976, stoppet lillesøster Vigdis’ debut på beskjedne 3300 solgte i 2003. Men kanskje vil det hjelpe på salget at storebror har skrevet – og synger på – en duett kalt nettopp «Suksess» (men s-en er stum, kjære dere!).

Kirkedebatt

Men «50-årspresangen» til lillesøster er neppe god nok til å matche Bjørns tidligere duettsuksesser. Og – mange av Vigdis’ egne tekster og observasjoner, låter som «Ikkje sova nå», «Livet e» og ikke minst «Reorientering», et innlegg i debatten om kirkas fordømmelse av homofile, er vel så gode.

Vigdis Eidsvåg skriver og synger om å være moden kvinne og farmor, om å være adoptert og om livet og kjærligheten. Hennes mørke stemme understreker melankolien, og Magnar Birkelands enkle og stemningsfulle tonefølge fungerer ofte fint. Stein Austruds myke piano- og orgelarbeid danner dessuten en fin rød tråd i visene. Men når det samme mønsteret følges nesten hele veien, og dessuten minner sterkt om bror Bjørns velprøvde modell, blir lydbildet forutsigbart og låtene litt vel pludrete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer