Plumbo hjelper ikke mot dårlig musikk

...og ikke mot dårlige kritikker heller.

FEILPLASSERT: Plumbo hadde strengt tatt ingen ting i en internasjonal Grand Prix-finale å gjøre. Men de nådde den nasjonale finalen - og har nytt godt av det siden. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FEILPLASSERT: Plumbo hadde strengt tatt ingen ting i en internasjonal Grand Prix-finale å gjøre. Men de nådde den nasjonale finalen - og har nytt godt av det siden. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: La oss bare innrømme det: Det ville vært noe i nærheten av en bombe om et album fra det selvutnevnte harrybandet med det uspiselige navnet Plumbo ville blitt omfavnet av kritikerne. Er ikke noe av vitsen å irritere oss som mener noe om musikk? 

Piraja «Rådebank» (et biluttrykk) gis ut på Piraya Music, oppkalt etter en farlig fisk som holder til i Sør-Amerika.

Men Plumbo er helt ufarlige, der de flyter på en medgangsbølge basert på en uheldig glipp.

Bandet fikk sine 15 minutter i spotlighten da frontfigur Lars Erik Blokkhus var uheldig med ordvalget da bandet hentet prisen for beste låt under Spellemannprisen i januar. Det ble ramaskrik, men så slo det over i sympati og finale i Grand Prix. 

«Svarte-Per» «Ola Nordmann» hadde strengt tatt ingen ting i Grand Prix å gjøre, men plutselig snakket hele Norge om rølpebandet som i årevis har levd av å spille harrymusikk på «bøgda». Hvem husker Torgeir & Kjendisene nå?

Blokkhus forklarer det med reine ord i den dønn ærlige låten «Svarte-Per»: «Jeg klarte å drite meg ut igjen (...) Jeg skulle si takk, takk, takk, men ett ord var alt jeg rakk / jeg er så lei, lei, lei, det var jo tull / jeg burde nok ha greid å holde kjeften og jeg angra jo, for jeg mente ikke no?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer