Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Plumbo-Lars Erik fikk sosial angst etter Spellemann-spøken

Det er fremdeles dager der Plumbo-Lars Erik får vondt i brystet og i magen på grunn av bråket etter «Mokkamann»-vitsen. Da orker han ikke å møte folk.

IKKE RASISTISK: Lars Erik Blokkhus kan ikke angre for noe han aldri mente. - «Mokkamann»-spøken var aldri ment rasisitisk. Det var bare et forsøk på være morsom. Jeg angrer ikke, men det har gjort noe med meg, både på godt og vondt, sier Plumbo-vokalisten. Foto: Anders Grønneberg
IKKE RASISTISK: Lars Erik Blokkhus kan ikke angre for noe han aldri mente. - «Mokkamann»-spøken var aldri ment rasisitisk. Det var bare et forsøk på være morsom. Jeg angrer ikke, men det har gjort noe med meg, både på godt og vondt, sier Plumbo-vokalisten. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Plumbo-vokalist kalte Madcon-gutta for «Mokkamann» da de vant spellemannprisen for Årets hit, «Møkkamann», januar 2012.

Fem år er gått, og det har vært fem år Plumbo-sjefen ikke ville vært foruten, på godt og vondt.

- Nei jeg angrer ikke på det jeg sa, for det var aldri ment som rasisme. Jeg prøvde bare å være morsom med et ordspill, men skjønte umiddelbart at dette kunne misforstås. Men vi var høye på sjampis og i gledesrus over å vinne Spellemannprisen, sier Blokkhus om utspillet på direkte-tv rettet mot prisutdelerne Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon:

«Når jeg ser på dere to så får låta plutselig et nytt navn, «Mokkamann»».

Stemplet som rasister

Det ble feil og det ble tyn. Bandet ble buet ut på direkte tv og stemplet som rasister. På Spellemann-festen opplevde de truende atferd fra artister, og Kaizers-gitarist Terje Winterstø tømte et glass over Blokkhus.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?