Plumbo-Lars Erik unnlot å melde seg inhabil og Spellemann-juryerte plate han er med på selv

Vil ikke svare på om han stemte på plata.

INHABILT JURYMEDLEM: Lars Erik Blokkhus unnlot å fortelle Spellemann-ledelsen om at han var inhabil. - Beklager, sier Spellemann-leder Marte Thorsby. Foto: Håkon Eikesdal
INHABILT JURYMEDLEM: Lars Erik Blokkhus unnlot å fortelle Spellemann-ledelsen om at han var inhabil. - Beklager, sier Spellemann-leder Marte Thorsby. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus er kreditert som vokalist og låtskriver på Anne Nørdstis siste album «Danser i måneskinn».

Samtidig har han også sittet i juryen som nominerte og vurderte den samme plata til årets Spellemannpris i kategorien dansband. 

- Det viser seg dessverre å stemme at Blokkhus har deltatt på Anne Nørdsti-innspillingen. Dette ble vi først klar over da Dagbladet ringte i dag. Dette skriver Spellemann-styreleder, Marte Thorsby, til Dagbladet i en e-post.

- Når vi plukker jurymedlemmer, så sender vi dem en henvendelse hvor vi spør om de ønsker å være med i en bestemt kategorijury, og presiserer at de ikke må være inhabile, skriver hun videre.

Ikke informert Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus har dermed ikke opptrådt korrekt etter regelverket alle jurymedlemmer må forsikre seg til. - Her har vi ikke blitt informert om inhabilitet, og har heller ikke fanget det opp på annen måte.

- Dette er naturligvis beklagelig, uttrykker Thorsby, som den kommende tida skal evaluere årets show og regelverk. Kontraktene med så vel som NRK og Stavanger er løpt ut, så hvem som skal presentere prisutdelingen neste år - og hvor, blir ikke klart før seinere i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer