Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Plutselig er drømmene jeg hadde, oppfylt. Alt er skjedd så fort

Men Kygo jobber for å oppfylle nye drømmer om samarbeid med Ed Sheeran og The Weeknd.

EROBRER USA: Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, gjør braksuksess i USA. Dagbladet og annen presse traff ham i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix
EROBRER USA: Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, gjør braksuksess i USA. Dagbladet og annen presse traff ham i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Den norske elektronika-artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, gjør braksuksess internasjonalt. I dag fortalte han Dagbladet og annen norsk presse om den vanvittige veien mot stjernestatus under en pressekonferanse med kronprinsparet i New York.

Låta hans «Fireworks» kom inn på 92. plass på den offisielle amerikanske hitlista Billboard Hot 100, og han har blitt streamet 700 millioner ganger på Spotify og opptrådt på svære festivaler i USA og Europa.

- Ganske vilt - Det var ganske vilt. Jeg trives veldig godt. Det var aldri noe mål å bli kjent, men det er veldig gøy å få den responsen jeg får på sangene mine. Og da er vel medieoppmerksomheten en del av pakka. Det er gøy å vite at musikken  min spilles så mye, og at så mange mennesker hører på musikken min, sier han på klingende bergensk og smiler.

24-åringen har sluppet fire singler og varsler at et album er på vei.

- Ja, jeg jobber med det, men jeg vil ikke si noen dato ennå. Tidligere i år sa jeg at det kommer i oktober, men det skjer jo ikke. Jeg skal til LA om tre dager og låse meg inn i studioet der borte for å gjøre meg ferdig, sier Kygo.

Han mener det å gi ut et album blir en milepæl. Målet er å vise at han har en større bredde som artist, og han gjør det klart at albumet ikke bare vil inneholde den stilen han har laget fram til nå, men også andre sjangere.

- Likes av besteforeldre - Mange sier albumet er en utdøende art, men jeg har lyst til å slippe et album. Det er en milepæl for meg. Jeg har mange låter jeg har lyst til å dele med folk, men som kanskje ikke passer som singler.

- Hva er grunnen til at du har så bred appell?

- For et år siden hørtes veldig mye av den elektroniske musikken veldig lik ut. Det var kanskje noe med min musikk, det var en ny sound og ny stil. I tillegg får jeg respons fra venner som sier at både foreldre og besteforeldre liker det. Det er veldig kult. Det er litt mindre intenst enn annen elektronisk musikk. Du kan sitte hjemme og høre på det, og det er melodier, forklarer 24-åringen til Dagbladet.

Veien fra å sitte hjemme og lage musikk på gutterommet til å ta verden med storm har gått veldig raskt. Allerede har han oppnådd mange drømmer.

- Jeg har hatt drømmer om å spille på den og den festivalen, men så er plutselig de drømmene jeg hadde, oppfylt. Alt har skjedd så fort. Nå er drømmen bare å få lov til å holde på med akkurat det jeg gjør nå, så lenge som mulig. Jeg vil lage musikk og reise rundt og spille show, sier Kygo.

Drømmer om Sheeran Han jobber også med å oppfylle noen drømmer han har om samarbeid med andre musikkstjerner.

- Jeg har mange jeg drømmer om å jobbe med, som Ed Sheeran og The Weekend. Det håper jeg at skjer. Men det er ikke så lett fordi alle som er der oppe, er så opptatt hele tida. Det er vanskelig å få til en dag i studio med de. Men jeg prøver hele tida, sier Kygo.

Med suksessen kommer også penger, men foreløpig mener Kygo at forbruket er ganske beskjedent.

- Jeg har ikke brukt så mye penger egentlig. Det jeg har kjøpt i det siste er mest musikkinstrumenter og ting jeg kan bruke til å lage musikk. JEg har akkurat planlagt å kjøpe meg et piano hjemme som jeg kan sitte og jamme litt på, sier han til Dagbladet.

MØTTES: Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, møtte kronprinsparet under en lunsj hos den norske generalkonsulen i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix
MØTTES: Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, møtte kronprinsparet under en lunsj hos den norske generalkonsulen i New York. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling