Plutselig filmstjerne

VENEZIA (Dagbladet): For to år siden kom Mira Sorvino til Venezia. Ingen visste hvem hun var. Så vant hun en Oscar og ble sammen med Quentin Tarantino. Nå vil alle snakke med henne.

I 1995 hadde Woody Allens «Frodige Afrodite» verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia. Filmens birolle som «den gode hora» Linda Ash, ble spilt av en så godt som ukjent amerikansk skuespiller.

Gjennombruddet ble totalt for Mira Sorvino - og smellet hørtes over hele den filminteresserte verden. Hun fikk Oscar for beste kvinnelige birolle, en utdeling som ikke minst huskes fordi hennes skuespillerpappa Paul Sorvino gråt i strie strømmer på TV.

Skrekkfilm

Nå er Mira Sorvino tilbake i Venezia igjen, denne gangen med full oppmerksomhet fra TV, radio og aviser.

- Jeg har blitt vant med det nå, sier den 29 år gamle Mira Sorvino til Dagbladet.

Nå er hun ikke her med en smart Woody Allen-komedie i bagasjen, snarere tvert imot:

Regissør Guillermo Del Toro, mest kjent for vampyrfilmen «Cronos», har nå laget «Mimic» - en skrekkhistorie om gigantiske innsekter i New Yorks tunnelbanesystem. Sorvino spiller forskeren, som delvis er skyld i at de uønskede «krypene» er der de er.

Jazzfilm

Sorvino selv har ikke så stor hang til skrekkeligheter på film, men forteller livlig om hvordan hennes regissørkjæreste Quentin Tarantino («De hensynsløse», «Pulp Fiction») og Guillermo Del Toro i timevis kan sitte og utveksle erfaringer om dette temaet.

Mira Sorvino har ingen planer om å lage film med Tarantino. Hennes neste prosjekt heter «Lulu on the bridge», en rolle hun fikk da årets Oscar-vinner Juliette Binoche trakk seg.

Filmen handler om en jazzmusiker (Harvey Keitel) som blir skutt og skadd under en opptreden, men som til gjengjeld treffer en servitør (Mira Sorvino) som han forelsker seg i.

Vakkert smil

- Det kan bli en veldig bra film, sier Mira Sorvino, og setter opp det smilet som har fått People Magazine til å sette henne på lista over verdens 50 vakreste.

- Hva jeg synes om det? Jeg ble smigret, men også litt flau. Hver dag treffer jeg kvinner som kunne ha vært med på en slik liste.