<strong>LYSTE OPP RÅDHUSET:</strong> Los Angeles hyllet den avdøde skuespilleren Adam West. Batman-symbolet lyste opp fasaden foran tusenvis av oppmøtte. Foto: NTB Scanpix
LYSTE OPP RÅDHUSET: Los Angeles hyllet den avdøde skuespilleren Adam West. Batman-symbolet lyste opp fasaden foran tusenvis av oppmøtte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Plutselig lyste rådhuset i Los Angeles opp med et velkjent symbol

Avdøde Adam West ble hedret med Batman-symbolet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den «originale Batman», skuespiller Adam West, døde 9. juni etter en kort kamp mot leukemi. West spilte superhelten Batman i den tv-serien på 60-tallet, og ble 88 år gammel.

I natt norsk tid hedret innbyggerne i Los Angeles sin falne helt ved å møte opp i hopetall utenfor byens rådhus, skriver Los Angeles Times.

Lyste opp fasaden

Hyllesten toppet seg da en lyskaster ble slått på, og det velkjente, gule Batman-symbolet lyste opp fasaden på rådhuset.

I Batmans fiktive hjemby, Gotham, brukes lyskasteren med Batman-symbolet av politiet for å tilkalle superhelten. Idet byens «trygghetssymbol» treffer nattehimmelen er verken hjelp eller Batman langt unna, og ifølge LA Times var gleden stor blant de oppmøtte da lyskasteren ble slått på.

<strong>60-TALLET:</strong> Slik så Adam Wests Batman ut på 1960-tallet. Foto: NTB Scanpix
60-TALLET: Slik så Adam Wests Batman ut på 1960-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange av fansen var ikledd kostymer, og til stede var også borgermester Eric Garcetti, politisjef Charles Beck, Wests familie og Burt Ward og Lee Meriwether, de to sistnevnte spilte henholdsvis Robin og Catwoman i serien.

- Var en tilgjengelig Batman

Ifølge Batman-fan Louis White (50) døde en liten bit av barndommen hans med Adam West.

- Det beste med West, var at han var tilgjengelig for alle i rollen som Batman. Hadde jeg vært et barn i dag, og mitt første møte med Batman var versjonen til Christian Bale («Batman Begins», «The Dark Knight», «The Dark Knight Rises»), hadde jeg blitt vettskremt, sier White til avisen.

West gjorde seg kjent som Lynvingen, eller Batman, i ABC sin tv-serie om superhelten på 60-tallet. Han spilte også i filmen basert på tv-serien. Totalt var han yrkesaktiv som skuespiller i hele seks tiår, og har bygget seg opp en enorm CV gjennom årenes løp.

De siste åra har han fått en ny rennesanse, som stemmeskuespiller i den populære animasjonsserien «Family Guy». Der heter karakteren hans Adam West, og finner ofte på mye rart. Han har dessuten hatt stemmeroller i flere andre serier som «The Simpsons» og «Johnny Bravo», også her ofte som seg selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer