- Plutselig selges de dyreste boligene på det som tidligere var byenes mest forurensete steder

Norske byer ønsker å kvitte seg med all skitt og støy langs sjøkanten. Er vi for utålmodige?

SJAUING: Mister byene noe av sin sjel når all industri fjernes fra havna? Bildet er tatt i Oslo i 1955. Foto: NTB Scanpix
SJAUING: Mister byene noe av sin sjel når all industri fjernes fra havna? Bildet er tatt i Oslo i 1955. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det bygges ikke lenger skip i norske havner. Sveisegnist og lyden av hammerslag kommer ikke fra skrog som nagles i hop, men fra stålspunt og peler som hamres ned i grunnen for å kunne bære nye museer og boligbygg. Den gamle industrien har flyttet, gjerne til utlandet.

I dag holder vi på med neste fase: Nå skal heller ikke skipene ankomme for å losse varene våre. Det kan de gjøre lenger ute i fjorden, langt unna den nye byens harmoni.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer