Plutselig skjønner kafé-gjestene at noe er galt

YouTube-legenden røper hemmeligheten bak skjult kamera-stuntet som får millioner til å le.

(Dagbladet): Den amerikanske magikeren Rich Ferguson har levert noen av YouTube-tidsalderens største hiter. I fjor hadde han en av de ti mest sette videoene på Googles mange plattformer, og nå er han i vinden igjen.

Videoen du kan se øverst i denne saken har potensiale til å bli en av årets virkelig store hiter. Her gjenomfører magikeren et nøye planlagt stunt på en kafé i California.

Utkledd som en stol sitter han tålmodig og venter på at folk skal sette seg. Så får de tidenes sjokk når stolen plutselig er levende.

- Ja, det ser ut som om jeg har en ny hit nå, sier Ferguson til Dagbladet.

Braklatter Videoen har fått massiv oppmerksomhet denne uka, etter at den blant annet er vist fram på «The Today Show» på NBC. De hysteriske reaksjonene til kafegjestene som uvitende setter seg ned på noe levende får millioner til å le verden rundt.

- Jeg kan med glede si at denne gangen reagerte absolutt alle, inkludert dem som satt der og så på i flere timer, med braklatter. De fleste ringte sporenstreks etter en venn som kunne komme og «sitte» på kafeen med dem, sier Rich.

Han har gjort magien til et yrke og blant dem som har latt seg imponere er talkshowverten Ellen Degeneres.

Ferguson forteller at engasjementet til alle som oppdaget hva som foregikk bidro til at den siste videoen ble så bra.

- Det at tilfeldige folk ble med på å lure venner og familie gjorde det til en morsom og lett jobb. Det hjap også at jeg nettopp hadde vært på riks-TV med denne spøken. Det gjorde den populær, interessant og legitimt. Folk ville bli med, sier han.

Nøye planlagt Og for alle som går med en magiker-spire i magen: Det er ikke bare å ta med seg kamera ut og få til et vellykket skjult kamera-stunt.

- Som en magiker har jeg skapt mange stunt som er noe mer enn å bare hoppe fram fra bak en søppelkasse ... Men som heller involverer et element av: Wow, hvordan kunne det skje?, sier Ferguson.

- Vi planla dette på forhånd, fant en kafé som ville være med. I tillegg satte vi opp plakater rundt om i området for å fortelle at det var et arrangement som ble filmet og at folk gikk inn på egen risiko. For å toppe det hele oppfordret vi de vi først lurte til å involvere venner og familie, noe de kjapt gjorde, sier han.

Nå nyter magikeren suksessen han har fått og videoen skaper latterkrampe rundt om i verden.

- Jeg må legge til at det hjalp veldig at alle i kafeen lo og klappet. Alle ofrene ble kjapt venner og hele samfunnet kom sammen for dette stuntet, sier han.

Viktig ikke å gå for langt Ferguson understreker at det er viktig ikke å gå for langt i slike stunt.

- Magikere kan noen ganger få for mye av seg selv og skape problemer man kan unngå. Man må være sikker på at du kan ta noe langt uten å risikere å bli saksøkt eller skade personer som ikke har gitt samtykke, sier han.

- Vi fant fram til en måte der vi kunne sørge for dette uten å avsløre hva vi skulle gjøre. Det ble en vinn-vinn-situasjon for alle. Vi hadde folk utenfor som fortalte uskyldige forbipasserende at «noe» foregikk og at folk kunne bli med hvis de ville ha det moro, sier han.

- Det å oppsøke en fremmed uten deres tillatelse eller at de vet noe som helst om hva som skal skje, er farlig, ja. Men jeg antar at det, til en viss grad, er noe av spenningen og risikoen i dette, sier han.