KOMMENTARER

Plutselig vil ingen legge ned Dagbladet lenger. Det må være et endetidstegn

Papiravisa <3

ALLTID FORAN: Dagbladet, her representert ved Halfdan Hertzbergs «Dagbla’gutten», har konsekvensutredet nedleggelsen av papiravisa på hverdager. Det er av en eller annen grunn sjokkerende. 
Foto: Tom Martinsen
ALLTID FORAN: Dagbladet, her representert ved Halfdan Hertzbergs «Dagbla’gutten», har konsekvensutredet nedleggelsen av papiravisa på hverdager. Det er av en eller annen grunn sjokkerende. Foto: Tom Martinsen

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden jeg skrev min første sak i Dagbladet for fjorten år siden, har jeg fått mailer om at jeg jobber for en drittavis. At vi bare skriver om ræl. At vi like gjerne burde legges ned.

Med en gang.

Det har ikke noe å si at Dagbladet har vunnet SKUP-prisen tre år på rad, at journalister fra Dagbladet har vunnet Den store journalistprisen i 2010, 2012 og 2016, noen hater Dagbladet like intenst som Senterpartiet hater ulv. Og det er ingenting disse menneskene elsker mer enn å hisse seg opp over det som står i avisa og proklamere «der Untergang».

I og med at det står i Dagbladets formålsparagraf at vi skal være en arena for kommentarer, debatt og kritikk, er dette noe vi lever svært godt med.

Ja, til og med koser oss med å oppmuntre, vil jeg si.

Nå er ikke kjellerleilighetrebellene de eneste som har likt å spå Dagbladets, eller nærmere bestemt papiravisas, undergang. Nettavisen, nettopp nominert til «Årets verste stemme 2016» av Natt & Dag, har spådd Dagbladets død i årevis. Stavanger Aftenblads Sven Egil Omdal skrev i sin tid kommentaren «Kan Dagbladet dø?» og fulgte opp med «Dagbladet In Memoriam». Da Dagbladets tidligere sjefredaktør Anne Aasheim gikk av i 2010, i en periode avisa sleit økonomisk, flesket TV 2 til med saken: «- Aasheims avgang kan føre til Dagbladets undergang», der kjente mediestørrelser som Hans-Christian Vadseth, Trine Eilertsen og Bernt Olufsen dømte Dagbladets framtid nord og ned. Ett år tidligere skrev Hegnar.no saken «Spår Dagbladets undergang», der medieanalytiker Lasse Gimnes mente at Dagbladet på et eller annet tidspunkt kommer til å ende som nettavis i ukedagene, noe nettavisen Hegnar.no på den tiden tolket som det verste som kunne skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer